BIĆE BURNO U BRAZILU: Kada igraju ovi gradski rivali, uvek je zanimljivo

V.M.

11. 06. 2024. u 09:00

SAT vremena posle ponoći ćemo gledati gradski derbi između Botafoga i Fluminensea koji se sastaju na ''Olimpijskom stadionu Nilton Santos'' u okviru osmog kola brazilske Serije A.

БИЋЕ БУРНО У БРАЗИЛУ: Када играју ови градски ривали, увек је занимљиво

Foto: Profimedia

Kao i prošle godine, Botafogo se nalazi u samom vrhu tabele Serije A, trenutno su treći i imaju samo bod zaostatka u odnosu na vodeći Flamengo.

Od kada je Artur Žorž imenovan za trenera u aprilu, ovaj tim je pobedio u pet od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima na domaćem terenu, a jedini poraz je stigao u ligaškoj utakmici protiv Bahije (1:2).

Najopasnije oružje ove ekipe je napad, postigli su 13 prvenstvnih golova do sada i zajedno sa Flamengom imaju najefikasniju navalu u Seriji A.

Odigrali su tri utakmice kod kuće do sada i posle pobeda nad Atletiko Gojanseom i Žuventudeom doživeli su pomenuti poraz od Bahije.

Takođe, tradicija će večeras biti na strani ''usamljene zvezde'' koja je ostvarila četiri uzastopne pobede nad Fluiminenseom uz impresivnu gol-razliku na tim mečevima, 8:2.

Što se tiče gostujućeg sastava, on se muči da pronađe konstantnost u igri i zauzima razočaravajuće 15. mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova iz uvodnih sedam utakmica.

Glavni problem čete Fernanda Diniza su igre na gostovanjima, nisu osvojili nijedan bod na strani i na tri utakmice su doživeli isto toliko poraz, a usput su postigli samo dva gola na tim mečevima.

Ono što takođe brine je to da su već nekoliko puta ove sezone dobro otvarali meč i postizali prvi gol, ali nakon toga bi dolazilo do pada u nastavku igre i uglavnom su gubili utakmice u takvim slučajevima.

Čak pet puta su postizali prvi gol na meču u Seriji A i osvojili su samo tri boda u takvim slučajevima, što govori da imaju problem da odigraju konstantno punih 90 minuta.

Slaba igra u odbrani je takođe veliki problem, primili su čak 13 golova do sada i moraju rešiti to ukoliko žele da se izdignu na tabeli.

Za razliku od prvenstva, dobro im ide u Kopa libertadoresu gde su se prošetali kroz grupnu fazu sa 14 osvojenih bodova i odlično su započeli odbranu najprestižnijeg trofeja u Južnoj Americi koji su osvojili savladavši Boku Juniors sa 2:1 posle produžetaka.

Izostanci muče i jedne i druge, domaćini će biti bez Nasimenta, Pabla, Džefinja i Eduara, dok će sa druge strane meč propustiti Lele, Andre i verovatno Tijago Silva koji i dalje nije debitovao od kada je proteklog maja pojačao tim nakon što mu je istekao ugovor sa Čelsijem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)