EMOTIVAN OPROŠTAJ STEFANA PIOLIJA: Iskusni stručnjak večeras po poslednji put predvodi ''rosonere'' pred punim tribinama ''San sira''

V.M.

25. 05. 2024. u 08:15

MILAN gostuje Salernitani u 18. kolu serije A. Utakmica se igra na stadionu "Areki" u Salernu s početkom u 20 časova i 45 minuta.

ЕМОТИВАН ОПРОШТАЈ СТЕФАНА ПИОЛИЈА: Искусни стручњак вечерас по последњи пут предводи росонере пред пуним трибинама Сан сира

Foto AP

Razočaravajuća je sezona iza fudbalera Milana koji nisu uspeli da osvoje nijedan trofej i cenu toga platio je šef struke Stefano Pioli koji nakon pet dugih godina napušta kormilo ''rosonera''.

Kada je iskusni stručnjak došao Milan nije bio tim koji se borio za trofeje, uglavnom je bio blizu vrha tabele, ali to više nije slučaj. Pioli je izdigao klub, napravio nekoliko sjajnih igrača i što je najvažnije doneo dugo očekivanu titulu u sezoni 2021/22.

Nije uspeo da ponovi te uspehe u naredne dve godine i zbog toga se uprava odlučila da mu ne produži ugovor, a kao glavni favorit da ga zameni na klupi je portugalski stručnjak Paolo Fonseka koji trenutno predvodi Lil.

''San siro'' će sigurno na sjajan način ispratiti Stefana Piolija jer je u pitanju trener koji je vratio Milan na veliku scenu i navijači kluba kao što su ''rosoneri'' će to znati za pozdrave.

Što se tiče samih igrara ekipe, priče o odlasku Piolija su očiglednoo poremetile igrače koji ne pružaju dobre nastupe u završnici prvenstva i na poslednjih pet utakmica ostvarili su samo jednu pobedu.

Ipak, i pored toga domaćin je drugi na tabeli i tu će sigurno ostati jer se sakupio 74 boda, što je šest više od Juventusa, ali čak 19 manje od neprikosnovenog Intera.

Današnji rival biće im Salernitana koja je odigrala jednu od najgorih sezone u bogatoj istoriji Serije A. Mnogi su očekivali da će se boriti za opstanak pre njenog početka, ali ovako katastrofalne nastupe niko nije predvideo.

Gosti su ostvarili samo dve pobede do sada i sakupili su mizernih 16 bodova, tako da i ne čudi što su odavno ostali bez šanse za opstanak i gotovo čitave godine su zacementirani za dno tabele Skudeta.

Dovoljno je reći da Salernitana ne zna za pobedu u 2024. godini i na 20 odigranih utakmica doživela je čak 16 poraza uz četiri odigrana remija.

Ono što je zanimljivo je to da je ekipa sa juga Italije uspela da ostane neporažena na poslednja dva međusobna duela sa Milanom od kojih je jedan odigran krajem decembra 2023. godine (2:2).

Danas očekujemo dosta zanimljivu, otvorenu utakmicu u kojoj bi prednost dali velikanu iz grada mode.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)