VLAHOVIĆ BI DA PREKINE JUVENTUSOV POST: ''Stara dama'' iz Torina ne zna za pobedu u Seriji A skoro mesec i po dana

V.M.

25. 05. 2024. u 07:30

PRVU utakmicu današnjeg programa Serije A odigraće Juventus i Monca koji se sastaju na ''Alijanc stadionu'' od 18 časova.

ВЛАХОВИЋ БИ ДА ПРЕКИНЕ ЈУВЕНТУСОВ ПОСТ: Стара дама из Торина не зна за победу у Серији А скоро месец и по дана

FOTO: Tanjug/AP

Iako je Juvetnus osvojio jubilarni 15. Kup Italije pogotkom Dušana Vlahovića protiv Atalante (1:0), to nije bilo dovoljno da se prikrije razočaravajuća sezona u prvenstvu i uprava kluba se odlučila da smeni čuvenog trenera Masimilijana Alegrija.

''Stara dama'' je u prvom delu kampanje igrala odličan fudbal, delovalo je da će se sa Interom boriti za titulu do samog kraja, ali početkom prolećnog dela prvenstva u potpunosti su se raspali.

Od februara su ostvarili samo dve pobede na čak 15 odigranih utakmica, a poslednjih pet mečeva Alegrijevog mandata završene su nerešenim rezultatom. 

Na isti način nastavili je i njegova privremena zamena Paolo Montero jer je Juventus proteklog vikenda odigrao 3:3 protiv Bolonje na ''Renat Dal'Ari'' iako je do 75. minuta stajalo 3:0 u korist domaćina.

To je Juveu bio šesti vezani ligaški remi i ako danas ponovo odigraju nerešeno izjednačiće rekord iz 1971. godine kada su odigrali rekordnih sedam uzastopnih ''ikseva''.

Takođe, ono što je zanimljivo u vezi sa utakmicom protiv Bolonje je to što će sadašnji stručnjak ''plavo-belih'' Tijago Mota gotovo sigurno preuzeti ''bjankonere'' na leto, tako da je imao priliku da vidi da ga očekuje težak posao na ''Alijan stadionu'' iduće sezone.

Što se tiče tabele Vlahović i družina su trenutno četvrti na tabeli, a ukoliko slave na večerašnjem duelu mogu se popeti na treće mesto koje trenutno drži Bolonja sa dva boda prednosti u odnosu na njih.

Kao i Juventus, fudbaleri Monce imaju  težak završetak kampanje 2023/24, njihove tek druge ikada u Seriji A.

Proteklog vikenda poraženi su sa 0:1 kod kuće od Frozinonea i na taj način četa Rafaela Paladina je nastavila katastrofalan niz od osam ligaških mečeva bez pobede za vreme kojeg su doživeli pet poraza uz tri remija.

Ipak, i pored toga ''bjankorosi'' su sigurni na 12. mestu na tabeli i sigurno će biti zadovoljni što su ponovo bez većih problema osigurali igranje u Kalču treću godinu zaredom.

U poslednje dve godine večerašnji rivali su odigrali četiri međusobna duela i u potpunosti su izjednačeni na njima sa po dve ostvarene pobede.

Verujemo da je došlo vreme da Juventus prekine ligaški post i očekujemo da pobedom nad Moncom okonča neverovatan niz remija koji traje od sredine aprila.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)