BORAC NA KORAK DO DUPLE KRUNE: Detalji će odlučiti finale Kupa Bosne i Hercegovine

O. M.

23. 05. 2024. u 10:38

BORAC iz Banje Luke dočekuje Zrinjski u revanš utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine. "Plemići" brane trofej osvojen prošle godine, a "crveno-plavi" jure zaostatak iz Mostara od jednog gola, u nameri da osvoje "duplu krunu".

БОРАЦ НА КОРАК ДО ДУПЛЕ КРУНЕ: Детаљи ће одлучити финале Купа Босне и Херцеговине

FOTO: FK Borac Banjaluka

Borac je pre nekoliko dana već preoteo jedan pehar Zrinjskom, obezbedivši pobedom nad Igmanom naslov prvaka Bosne i Hercegovine. oistaje da se vidi hoće li večeras od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci uzeti Zrinjskom i drugi, koji su "plemići" prigrabili prošle godine u finalu koje se tada igralo na jedan meč u Zenici.

Ovo će biti peti ovosezonski duel borca i Zrinjskog koji su se sastajali tri puta u prvenstvu. Za sada, mostarski "plemići" imaju nešto više uspeha jer su ostvarili dve pobede i poraz uz jednu neodlučenu utakmicu. Ono što može da brine navijače srpskog kluba je da Borac u dve utakmice na svom terenu nije uspeo da pobedi, jedna je završena remijem, a u drugoj su slavili gosti.

Trener Borca, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vinko Marinović je nekada s uspehom vodio i Zrinjski, s kojim je 2016. godine osvojio Premijer ligu. S druge strane, na klupi Zrinjskog je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Željko Petrović. Dva stručnjaka slažu se da će derbi, kao i prethodna četiri, odlučiti sitni detalji.

Prvu utakmicu odlučio je nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama Mario Ćuže, ali je Zrinjski skupo platio tu minimalnu pobedu, jer se povredio najbolji igrač i strelac tima Nemanja Bilbija koji je u međuvremenu i operisan, pa ga čeka duža pauza.

Glavni sudija je najbolji bosanski Irfan Peljto koji će svojim autoritetom pokušati da odagna višegodišnje sumnje u regularnost suđenja u Bosni i Hercegovini.

Što se tiče prolaska u Evropu, ova utakmica neće ništa promeniti. Borac je osvajanjem prvenstva obezbedio mesto u pretkolima Lige šampiona, a Zrinjski će uz Velež i Sarajevo u pretkola Lige konferencija. Do kraja sezone u Bosni i Hercegovini ostaju utakmice 33. kola Super lige Bosne i Hercegovine, koje takođe neće promeniti ništa na tabeli.

Pitanje je samo hoće li Borac biti nosilac u prvom pretkolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Da bi se to ostvarilo prvaci svojih zemalja moraju da postanu Noa u Jermeniji i Egnatija u Albaniji, jer su to ekipe koje imaju znatno manji koeficijent od njih, za razliku od Pjunika i Partizanija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!