ANDERLEHT I BRIŽ ZA TITULU: Derbi sezone u Belgiji, domaćinu je (možda) i bod dovoljan

O. M.

19. 05. 2024. u 09:49

ANDERLEHT dočekuje Klub Briž u derbiju pretposlednjeg kola belgijske Pro lige, utakmici koja će verovatno odlučiti novog šampiona.

АНДЕРЛЕХТ И БРИЖ ЗА ТИТУЛУ: Дерби сезоне у Белгији, домаћину је (можда) и бод довољан

Foto Profimedia

Susret je ovo dve prvoplasirane ekipe koje razdvaja samo gol razlika, a imaju tri boda više od najbližeg pratioca Rojal uniona.

Remi više odgovara Anderlehtu, jer je bio bolje plasiran posle regularnog dela sezone, pa bi mu bod ovde i pobeda u poslednjem kolu na gostovanju još uvek aktuelnom šampionu Antverpenu donela titulu. 

Anderleht je pobedio u svom poslednjem meču sa 2:1 kod kuće protiv Genka, produživši niz neporaženosti na četiri (po dve pobede i nerešene).

Klub Briž je remizirao 2:2 protiv Union Sen Žiloaza na svom "Jan Brejdel" stadionu čime je svoj niz bez poraza u Ligi produžio na osam na osam (šest pobeda i dve nerešene).

U međuvremenu, "crno-plavi" su ispali iz Lige konferencija, posle poraza (2:3) i remija (1:1) protiv Fiorentine u polufinalu, ali na domaćoj sceni nisu izgubili od sredine marta kada je Sint Trojden stigao do neobičnog preokreta u poslednjem kolu regularnog dela sezone.

Klub Briž je pobedio na poslednjem međusobnom susretu. Bilo je 3:1 na "Jan Brejdel" stadionu u aprilu. Rafael Onjedika je predvodio Briž sa dva gola, golom u 61. i 89. minutu. Mrežu je pronašao i Brendon Mehele. Za Anderleht pogodio je Anders Drajer u 91. minutu počasni pogodak.

Bilo je to u plej-ofu, dok je Anderleht pobedio u regularnom delu sezone na "Brejdelu" i to posle preokreta sa 2:1. Tada je odlučujući gol za "ljubičaste" postigao Ekvadorac Nilson Angulo u 91. minutu utakmice. Poslednji susret ekipa na stadionu "Konstant vanden Stok" u Briselu završen je podelom bodova 1:1.

Anderleht od početka plej-ofa ima sve pobede na svom stadionu, dok je Klub Briž na strani tri puta pobedio i jednom odigrao neodlučeno. Zanimljivo je da je taj remi ostvsario na istom stadionu na kome igra domaće utakmice, "Jan Brejdelu" koji deli sa gradskim rivalom Serkl Brižom.

Iako su odbrane glavni adut obeju ekipa, ne treba zanemariti ni napadčki potencijal, oličen u prvom strelcu Anderlehta i drugom tobdžiji lige, danskom internacionalcu Anresu Drajeru koji veliku podršku ima u zemljaku Kasperu Dolbergu, dok s druge strane, glavne pretnje za protivničke golmane u redovima Briža su Brazilac Tijago, koji deli drugo mesto na listi strelaca i još jedan Danac, Andreas Skov Olsen, koji je nedavno sa dva gola sam osigurao bod Brižu u susretu sa Rojal Unionom, iako je na teren ušao u drugom poluvremenu.

Inače, Briž će u poslednjem kolu igrati gradski derbi protiv Serkla, ovog puta kao nominalni domaćin.

Remi je možda i najrealniji ishod ovog derbija, zbog izjednačenosti ekipa. Malu prednost Briža na tom polju anulira domaći teren za Anderleht, a tu je i statistika da je četir od poslednjih šest susreta ovih ekipa na "Konstant vanden Stoku" završeno neodlučeno.

Za opreznije igrače koji ne vole "ikseve" predlažemo tip "

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,35)

PREDLOG ZA HRABRIJE; X (kvota 3,85)

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo