POBEDA I TITULA: Mančester siti nadomak ispisivanja istorije engleskog fudbala!

V.M.

19. 05. 2024. u 07:45

FUDBALERI Mančester sitija imaju izglednu priliku da osvoje istorijsku četvrtu uzastopnu Premijer ligu, a poslednja prepreka im je Vest hem kojeg očekuje paklena atmosfera na ''Etihadu'' (17:00).

ПОБЕДА И ТИТУЛА: Манчестер сити надомак исписивања историје енглеског фудбала!

FOTO: Tanjug/AP

Nekoliko stvari je sigurno u životu, a to da je Mančester siti šampiona Engleske uveliko postaje jedna od njih. Tri godine niko nije skinuo ''građane'' sa vrha, a deluje da će to nikom neće poći za rukom ni  ove sezone jer sve što je potrebno nepriksnovenim izabranicima Pepa Gvardiole je pobeda protiv Vest hema pred svojim navijačima.

Od kada je Gvardiola preuzeo plavi deo Mančestera, Siti apsolutno dominira Premijer ligom, osvojio je pet od njenih poslednjih šest izdanja, a danas je nadomak toga da ispiše istoriju engleskog fudbala.

Naime, nijedna titula u istoriji Premijer lige/Prve divizije nije osvojila četiri titule zaredom i to je samo dodatni motiv domaćinima koji su kako tradicija nalaže uhvatili zalet u pravo vreme.

Vezali su pet pobeda, mada treba istaći da im je poslednja protiv Totenhema bila posebno stresna.

Jesu slavili sa 2:0 protiv ''pevaca'', ali pri rezultatu 1:0 u samoj završnici meča Hjon Min Son je ''izbio'' sam pred Ortegu koji je maestralno odbranio njegov udarac i vrlo verovatno sačuvao titulu u Mančesteru.

Dovoljno o tom trenutku govori snimak koji prikazuje Pepa Gvardiolu koji pada na zemlju od stresa i olakšanja kada je Ortega sačuvao svoju mrežu, što takođe govori o tome koliko je Špancu stalo da ispiše istoriju iako su mnogi govorili da je došlo do zasićenja nakon nešto slabijeg otvaranja sezone.

Siti današnji duel dočekuje sa dva poena prednosti u odnosu na Arsenal koji takođe igra odlično i ''građani'' će verovatno morati da slave na današnjem duelu jer ''tobdžije'' imaju bolju gol-razliku i veruje se da će rutinski savladati Everton na svom terenu.

Što se tiče Vest hema, već duže vremena se zna da će Dejvid Mojes napustiti klub na kraju sezone nakon više nego uspešnog mandata, još mu se ne zna zamena, ali očigledno je da je najava njegovog nauštanja uticala na igrače koji ne igraju dobro u poslednje vreme.

Jesu savladali Luton proteklog vikenda (3:1), ali pre toga nisu slavili na šest vezanih mečeva u svim takmičenjima i jasno je zašto im kladionice daju gotovo nikakve šanse na ''Etihadu''.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Edersona dok će kod gostiju meč propustiti Kalvin Filips.

Siti je pobedio Vest hem na poslednja tri međusobna duela i očekujemo novi rutinski trijumf ''građana''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića