INTER BEZ MOTIVA DOLAZI NA ''BENITO STIRPE'': ''Kanarincima'' su preko potrebni bodovi u veoma neizvesnoj borbi za opstanak

V.M.

10. 05. 2024. u 07:30

NA otvaranju 36. kola Serije A fudbaleri Frozinonea će na ''Benito Stirpeu'' ugostiti Inter (20.45).

ИНТЕР БЕЗ МОТИВА ДОЛАЗИ НА БЕНИТО СТИРПЕ: Канаринцима су преко потребни бодови у веома неизвесној борби за опстанак

Tanjug/AP

Inter se ove sezone vratio na tron Italije, ubedljivo i zasluženo je osvojio jubilarnu 20. titulu u istoriji kluba par kola pre kraja, tako da nema za šta da se bori u završnici prvenstva sem za ponos, što se ne može reći za Frozinone koji se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Veoma je blizu zone ispadanja i ima samo dva boda više od Udinezea koji je prvi tim ispod crte, tako da su mu bodovi preko potrebni i verujemo da nas očekuje veoma zanimljiv meč na ''Benito Stirpeu''.

Da je došlo do određenog opuštanja u redovima ''neroauzura'' videli smo proteklog vikenda kada su poraženi na gostovanju Sasuolu (0:1), što je im je bio prvi meč još od decembra meseca u svim takmčenjima na kojima nisu postigli nijedan gol.

To im je bio tek drugi ligaški poraz ove sezone, a zanimljivo je da su mu oba naneli upravo ''neroverdi'' koji su ga savladali i u prvom delu kampanje na ''Đuzepe Meaci''.

Ipak, očekuje se da Inzagi ''prodrma'' ekipu pred današnji duel jer iskusni trener sigurno neće dozvoliti slabu završnicu sezone svojih izabranika koji su u opasnosti da po prvi put od aprila 2023. godine dožive uzastopne ligaške poraze.

Tradicionalno gledano Frozinone je pravi tim za Interov povratak na pobedničku stazu jer su popularne ''kanarince'' savladali na poslednjih pet međusobnih duela uz više nego impresivnu gol-razliku na tim mečevima, 13:1.

Što se tiče domaćina, on je proteklog vikenda igrao izuzetno bitan duel sa direktnim rivalom za opstanak Empolijem. Očekivano su oba tima bila oprezna, nisu puno pokušavala da ugroze mrežu protivnika i meč je završen bez pogodaka.

Bitka u donjem domu će se voditi sigurno do poslednjeg kola, a najbitniju utakmicu Frozinone može odigrati upravo poslednjeg dana kada bude dočekao Udineze na ''Benito Stirpeu''.

Do kraja su ostala još tri kola i Euzebio di Frančesko mora izvući maksimum iz svojih igrača na svakoj utakmici kako bi obezbedili opstanak, što bi im bio veliki uspeh s obzirom na to da su se ove sezone vratili u elitu.

Ono što daje određeno samopouzdanje domaćinima je činjenica da su neporaženi na poslednjih šest ligaških duela, mada treba napomenuti da su u tom periodu ostvarili samo jednu pobedu uz čak pet odigranih remija.

Što se tiče izostanaka sa večerašnje utakmice, domaćini će biti bez Ojona, Barenčee i Mateusa Lusuardija, dok su pod upitnikom Kalaj i Turati.

Kod gostiju je dosta bolja situacija i jedini koji će izostati je iskusni Aćerbi.

Očekujemo interesantan meč na ''Benito Stirpeu'', slabašna odbrana Frozinonea (63 primljena gola) ne bi trebala da zaustavi Inter, ali verujemo da domaćin može da pripreti i postigne bar jedan gol, tako da tipujemo da će oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)