SITI IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: Ukoliko ''građani'' slave na svim utakmicama do kraja, osvojiće četvrtu uzastopnu Premijer ligu

V.M.

25. 04. 2024. u 07:45

U zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige fudbaleri Brajtona će ugostiti razigrani Mančester siti koji juriša ka novoj tituli prvaka Engleske (21.00).

СИТИ ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Уколико грађани славе на свим утакмицама до краја, освојиће четврту узастопну Премијер лигу

Tanjug/AP

Usred neizvesnosti oko budućnosti glavnog trenera Roberta de Zerbija koji se po medijima povezuje sa brojnim evropskim klubovima poput Bajerna i Liverpula, kao i njihovih stalnih problema sa povredama, Brajtonova forma je u padu od početka 2024. godine i velika je verovatnoća da će ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima iduće sezone jer su trenutno deseti sa 44 boda na svom saldu.

Ostvarili su samo tri pobede na 13 utakmica Premijer lige od Nove godine, a današnji meč dočekuju u negativnoj seriji od četiri vezana meča bez pobede. 

Poslednji neuspeh imali su proteklog vikenda kada su gostovali Barnliju koji će, ukoliko se ne desi čudo, igrati u Čempionšipu iduće sezone i odneli su samo bod sa ''Tur mura'' (1:1) i to zahvaljujući autogolu Arijaneta Murića u završnici meča.

''Orlovi'' će danas imati posebno težak zadatak da dođu do bodova, jer im na noge dolazi Mančester siti koji je ''naoštren'' da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, što bi bio rekord Premijer lige.

Izabranici Pepa Gvardiole su većim delom sezone gledali u leđa liderima, što je i dalje slučaj jer su iza Arsenala i Liverpula na tabeli, ali su odigrali manje mečeva od njih i ukoliko slave na svim utakmicama do kraja matematički će sigurno osvojiti titulu.

Kao što je bio slučaj prethodnih godina, u najbitnijim trenucima sezone Siti izgleda fenomelano na terenu i današnji susret dočekuje u seriji od tri vezane pobede na kojima je postigao čak 13 golova.

Ipak, Gvardiola će biti lišen usluga najboljeg strelca ekipa Erlinga Holanda (20 ligaških pogodaka) koji nije otputovao sa ekipom u Brajton, tako da će mesto prvog napadača verovatno zauzeti Hulijan Alvarez koji je više puta ove sezone bio ''meč viner'' iskusnom španskom stručnjaku.

Takođe, vredi napomenuti da je Siti imao priliku i da postane prvi tim koji će odbraniti popularnu ''tripletu'', ali porazom od Reala u četvrtfinalu Lige šampiona taj san je okončan.

Poslednji meč branioci titule odigrali su proteklog vikenda na ''Vembliju'' gde su ukrstili koplja sa Čelsijem u polufinalu FA kupa i slavili su sa 1:0 pogotkom Bernarda Silve.

Što se tiče međusobnih duela, Siti je slavio na četiri od poslednjih pet duela sa Brajtonom.

Verujemo da će mu to i danas poći za rukom i pored činjenice da nema Holanda, ali to ne bi trebalo da bude prevelik problem jer će kod domaćina veliki broj bitnih igrača poput Marča i Mitome sigurno propustiti meč, a pod znakom pitanja su Ferguson, Estupinjan i Gilmor.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)