LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv ''grifona'' je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone

V.M.

19. 04. 2024. u 07:45

FUDBALERI Lacija i Salernitane otvoriće 32. kolo Serije A kada se večeras budu sastali na ''Olimpiku'' (20.45).

ЛАЦИО НАСТАВЉА ПОХОД НА ЕВРОПУ: Против грифона је играо доста тврде утакмице ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se ove sezone vratio u elitu i ima veoma uspešnu sezonu. Izbegao je borbu za opstanak, kao 12. na tabeli dočekuje ovo kolo i može se reći da nema za šta da se bori u završnici prvenstva sem za ponos i što bolji plasman.

Ono što je bila glavna odlika ''grifona'' ove sezone je to što su uspeli da pružaju dobre partije i kod kuće i na strani. Sakupili su 21 bod na ''Marasiju'', dok su u gostima osvojili 18 poena.

Đenova današnji susret dočekuje u dosta dobroj formi, vezala je četiri meča bez poraza, mada vredi napomenuti da je odigrala tri remija uz pobedu nad Veronom (2:1).

Poslednji meč izabranici Alberta Đilardina odigrali su u ponedeljak kada su remizirali sa Fiorentinom na ''Artemio Frankiju'' rezultatom 1:1.

Sa druge strane, Lacio za cilj u završnici prvenstva ima da obezbedi igranje u Evropi iduće sezone. To neće biti lak zadatak jer je imao dosta problema tokom čitave kampanje i šest kola pre kraja zauzima sedmo mesto sa dva boda zaostatka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu od koje je odigrao meč više.

''Nebeskoplavi'' su za vreme poslednje reprezentativne pauze napravili rokadu na klupi, Maurucija Sarija je zamenio Igor Tudor za kojeg se može reći da ima solidan početak mandata.

Hrvatski stručnjak je vodio ekipu na četiri meča, što u ligi što u kupu, i na njima je ostvario dve pobede uz isto toliko poraza.

Te poraze su mu donekle očekivano naneli Juve i Roma, ali ono što je bitno za goste je da su se proteklog vikenda vratili na pobedničku stazu savladavši Salernitanu sa 4:1.

Ekipa se polako privikava na stil fudbala Tudor i trebaće im vremena da zaigraju kako on zamišlja, mada je pitanje da li ga imaju jer postoji velika opasnost da po prvi put nakon sezone 2016/17. ne nastupaju u nekom evropskom takmičenju.

Realno gledano, prvenstvo im je najbolji način da dođu do Evrope, jer su u prvom meču polufinala Kupa Italije izgubili 2:0 od Juventusa i teško da će nadoknaditi taj zaostatak u revanšu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Vitinje, Maturasa, Malinovskog i Mesijasa, dok će kod gostiju meč propustiti Imobile, Zakanji, Genduzi, Provedel, Pelegrini i Romanjoli.

Na dva ovosezonska duela večerašnjih rivala oba tima su upisala po pobedu rezultatom 1:0.

Večeras očekujemo novu tvrdu utakmicu u režiji Đenova i Lacija, a uz to bismo blagu prednost dali gostima iz Rima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)