"ORLIĆIMA" IZMIČE LIGA ŠAMPIONA: Kriza traje od početka decembra

O. M.

19. 04. 2024. u 10:13

NICA i Lorjan otvaraju 30. kolo francuske lige jedan. Utakmica se igra na stadionu "Alijanc rivijera" od 21 čas.

ОРЛИЋИМА ИЗМИЧЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Криза траје од почетка децембра

Foto: Profimedia

"Orlići" su posle fantastičnog starta sezone zapali u krizu rezultata, ali i dalje su u konkurenciji za sam vrh tabele, pa i mesto u Ligi šampiona. Da bi u tome i uspeli, moraće da se vrate na pobedničku stazu. U poslednjih devet kola, od starta februara, ostvarili su samo jednu pobedu.

Nica je do početka decembra bila neporažena i druga na tabeli, ali njihova forma nije bila sjajna u poslednjih nekoliko meseci.

Od početka februara, osim što imaju samo jednu pobedu u ligi, samo dva tima su osvojila manje bodova od njih.

Nica je trenutno peta na tabeli sa 44 boda i zaostaje pet bodova za Lilom. Ima samo jedan bod više od Lansa, tri više od Liona i četiri više od Remsa.

Predstoje im tri teške utakmice, protiv Pari Sen Žermena, Lila i Marselja u poslednjih šest utakmica i zato je ova utakmica protiv Lorjana veoma važna.

Bez pobede su kod kuće u četiri utakmice u kojima su uzeli samo jedan bod. Pre tog niza, imala je sedam pobeda iz svojih prvih 10 utakmica kod kuće i bila je neporažena.

Nica je tim sa najmanjim prosečnim brojem golova po utakmici (1,79) i sa najmanje utakmica koje su došle "oba tima daju gol" (deset) u ligi.

Lorjan je u Ligi 1 od 2020. godine. Ovo im je treća sezona i treća uzastopna borba za opstanak. Trenutno su na 16. mestu na tabeli sa 26 bodova. Imaju samo četiri boda iznad Klermona na poslednjem mestu i dva boda iza Avra na 15. mestu.

Lorjan je bez pobede u poslednje četiri utakmice i nije uspeo da postigne gol u tri od njih. Imaju jednu pobedu u poslednjih šest utakmica.

Sa 52 primljena gola, imaju najlošiju odbranu u ligi i završili su samo tri utakmice bez primljenog gola ove sezone – najmanje u ligi.

Lorjan se muči protiv timova iz gornjeg dela tabele, u 11 utakmica imaju jednu pobedu, a šest utakmica je završeno bez postignutih golova. Četiri od poslednjih šest utakmica Lige 1 završene su sa manje od tri postignuta gola.

Poput Nice i oni imaju veoma težak raspored do kraja sezone i igraju protiv Pari Sen Žermena, Lensa i Marselja.

Osam od poslednjih 11 međusobnih susreta ovih timova došlo je GG, uključujući i četiri poslednja. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu