SPORTING JE SVE BLIŽI TITULI: Ukoliko večeras trijumfuje pobeći će na plus sedam u odnosu na Benfiku

V.M.

16. 04. 2024. u 11:10

LISABONSKI Sporting nastavlja pohod ka tituli na ''Munisipalu'' gde će ga ugostiti Famalikao (21:15).

СПОРТИНГ ЈЕ СВЕ БЛИЖИ ТИТУЛИ: Уколико вечерас тријумфује побећи ће на плус седам у односу на Бенфику

Foto Profimedia

Sporting je u dosadašnjem toku prvenstva pokazao da je najbolji tim u Portugalu i sve što mu je preostalo je da ''kruniše'' osvajanjem titule u zavšnici sezone.

Pored toga što rezultatski dominiraju sa pet vezanih pobeda u Primeiri, ''lavovi'' izledaju veoma ubedljivo na terenu, a igrači poput Gonkalveša i Đekereša su procvetali u sistemu trenera Rubena Amorima koji je po pisanju svih relevantnih evrospkih medija nadomak prelaska u Liverpul na leto gde bi trebao zameniti Jirgena Klopa.

Gosti današnji meč očekuju sa četiri boda prednosti u ondosu na Benfiku od koje su odigrali meč manje, tako da ako slave ''pobegli'' bi najvećem rivalu na plus sedam što bi trebalo biti dovoljno za titulu.

Takođe, postoji šansa i za osvajanje prve duple krune još od 2002. godine jer su dogurali do finala Kupa Portugala u kojem čekaju boljeg iz meča Porto - Vitorija Gimaraes.

Što se tiče Famalikaa, on se ustalio kao stabilan prvoligaš i završnicu sezone dočekuje bez ikakvih pritisaka, mirno na sredini tabele. 

Domaćin može da igra ''opušteno'' jer se ne bori ni za šta i to očigledno prija igračima, jer su neporaženi na poslednja četiri kola u kojma su upisali po dve pobede i remija.

Takođe, goleade su postala redovna pojava kada igra Famalikao i na njihova minula tri meča su oba aktera postizala bar po jedan gol.

Ono što je zaniljmivo kod njih je da često igraju remije, čak 11 puta su delili plen ove sezone, tako da mogu biti tvrd orah Sportingu na večerašnjem duelu.

Ipak, tradicija međusobnih duela je na strani lidera koji je vezao pet pobeda nad Famalikaom, a mi verujemo da će upisati i šestu, a kako su ''lavovi'' postigli 17 pogodaka na poslednjih pet utakmica odlučili smo da fiks pojačamo golovima.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave