ANDRIJA ŽIVKOVIĆ NOSI PAOK U POLUFINALE? Podrška sa tribina uz neigranje nekoliko bitnih igrača Briža otvara vrata pobede ''crno-belima''

V.M.

18. 04. 2024. u 07:40

U revanš utakmici četvrtfinala Lige konferencija PAOK će na ''Tumbi'' dočekati Klub Briž koji ga je pre sedam dana u Belgiji savladao sa 1:0 (21:00).

АНДРИЈА ЖИВКОВИЋ НОСИ ПАОК У ПОЛУФИНАЛЕ? Подршка са трибина уз неиграње неколико битних играча Брижа отвара врата победе црно-белима

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Pre sedam dana u Belgiji je viđena dosta tvrda utakmica, bez puno lepog fudbala i kao pobednik izašao je Briž. Slavio je sa 1:0 pogotkom Fetlesena u uvodnim trenucima meča, međutim vrlo je lako mogao imati i veću prednost jer je u  78. minutu Tijagov udarac sa bele tačke zaustavio Kotarski i tako održao šanse svoje ekipe u ovom dvomeču.

Iako dosta dobro igraju u Evropi ove sezone, slabi nastupi Briža u domaćem prvenstvu koštali su menadžera Ronija Deliju posla, tako da ekipu u završnici sezone predvodi njegov pomoćnik Niki Hejen.

Smena je očigledno urodila plodom jer je Hejen svoj mandat odlično započeo, sa tri pobede i remijem, vidno je ''digao'' ekipu ali danas će imati najteži i najbitniji meč do sada jer njegovi izabranici imaju odličnu šansu da se plasiraju među četiri najbolja u nekom evropskom takmičenju po prvi put od 1978. kada ih je u finalu Lige šampiona, tadašnjeg Kupa šampiona, savladao Liverpul (0:1).

U grupnoj fazi Lige konferencija takmičili su se u grupi ''D'' gde su dominantno zauzeli prvo mesto sa čak 16 osvojenih bodova uz najbolju gol-razliku u takmičenju, 15:3.

Ipak, u osmini finala su imali dosta više problema kada su se sastali sa Moldeom koji ih je savladao sa 2:1 u Norveškoj, međutim kao što je često bio slučaj jak domaći teren Briža (sedam pobeda na poslednjih 11 evrospkih utakmica kod kuče) se ispostavio kao nepremostiva prepreka za Norvežane i ''plavo-crni'' su preokrenuli slavivši sa 3:0.

Sa druge strane, nakon što je takođe zauzeo prvo mesto u svojoj grupi ''G'' sa 16 osvojenih bodova, PAOK je imao problema u osmini finala jer je i on izgubio prvi meč protiv Dinama u Zagrebu sa 0:2.

Međutim, ne samo da je rutinski nadoknadio taj zaostatak već je ''demolirao'' ''modre'' sa 5:1 na ''Tumbi'', a jedan od strelaca na meču bio je srpski reprezentativac Andrija Žiković koji je postavio konačan rezultat sa bele tačke u 88. minutu.

''Crno-beli'' su pre dve godine takođe dogurali do četvrtfinala Lige konferencija, ali tada ih je zaustavio Marselj, a večeras će se uzdati u podršku sa tribina koja im je bila velika pomogoć u Evropi ove sezone, jer su na šest utakmica uključujući i kvalifikacije ostvarili čak pet pobed uz samo jedan remi.

Što se tiče domaćeg prvenstva, takođe im ide veoma dobro. Iako su treći na tabeli, imaju odigran meč manje od vodećeg AEK-a koji im beži dva boda, tako da ga vrlo lako mogu preteći i vratiti se na prvo mesto koje je bilo njihovo do proteklog vikenda, ali zbog igranja u Evropi utakmica PAOK-a i Olimpijakosa je odložena od strane saveza.

PAOK i Briž su se sastali dva puta u svojoj istoriji, a to je bio slučaj u sezoni 2010/11 kada su bili deo iste grupe u Ligi Evrope i oba njihova susreta završena su rezultatom 1:1.

Što se tiče izostanaka, gosti će biti bez Odoija, Skov Olsena, Simona Minjolea, Tijaga, De Kujpera i Mehela, a kod domaćina meč će propustiti Murg i Trost Ekong.

Očekujemo zanimljiviju utakmicu nego u Belgiji i blagu prednost bi dali PAOK-u zbog domaćeg terena i činjenice da će Briž biti bez nekoliko bitnih fudbalera.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)