FIORENTINA NA PRVOM MEČU NIJE USPELA DA PROBIJE ''BEDEM'' PLZENJA: Da li će joj to poći za rukom na ''Artemio Frankiju''?

V.M.

18. 04. 2024. u 08:10

U revanš utakmici četvrfinala Lige konferencija Fiorentina će na ''Artemio Frankiju'' ugostiti Viktoriju iz Plzenja (21:00).

ФИОРЕНТИНА НА ПРВОМ МЕЧУ НИЈЕ УСПЕЛА ДА ПРОБИЈЕ БЕДЕМ ПЛЗЕЊА:  Да ли ће јој то поћи за руком на Артемио Франкију?

FOTO: Tanjug/AP

Stamena odbrana Viktorije je pre sedam dana opravdala svoj epitet najbolje u Ligi konferencija i odolela je silovitom napadu Viole. Italijanski predstavnik je kontrolisao igru, držao loptu u svojim nogama i stvorio je par šansi za gol, ali do pogotka nije mogao (0:0), tako da će sudbina dvomeča biti rešena večeras na ''Artemio Frankiju''.

Češka ekipa je neporažena u ovogodišnjem takmičenju, što je, ako uračunamo kvalifiikacije, čak 15 utakmica i bila je jedina ekipa koja je završila grupnu fazu sa savršenim skorom (18 bodova).

Njihovom nizu je pomogao izvanredan defanzivni rekord koji je video da su Koubekovi izabranici sprečili protivnike da postignu gol na 12 od njihovih 15 mečeva. Većinu pogodaka primili su za vreme kvalifikacija i jedina ekipa koja im je zatresla mrežu od starta grupne faze je Astana.

Najviše zasluge za to idu sjajnom golmanu Martinu Jedličku koji je u osmini finala bio glavna karika obračuna sa Servetom, jer je u revanšu odbranio čak devet udaraca ka svom golu, a uz to je dominirao i za vreme penala, gde je sa dva odbranjena jedanaesterca trasirao put Plzenja ka četvrtfinalu trećeg najjačeg evropskog takmičenja.

Ipak, najteži zadatak tek predstoji pred gostima koji se u dosadašnjem toku Lige konferencije nisu sastali sa ekipom jačine prošlogodišnjeg finaliste, Fiorentine, što se videlo pre sedam dana jer su bili u podređenom položaju pred svojim navijačima.

Za razliku od Plzenja koji se uzda u svoju defanzivu, glavna odlika čete Vinčence Italijane je napadačka igra i dovoljno je reći da su do četvrtfinala postigli barem jedan gol na svakom meču. 

Viola je u grupnoj fazi bila jedna od najefikasnijih ekipa sa čak 14 golova na svom saldu, a u istom ritmu nastavila je i u nokaut fazi jer je u osmini finala eliminisala Makabi Haifu ukupnim rezultatom 5:4.

Ono što gostima predstavlja dodatnu motivaciju je to što trenutno zauzima razočaravajuću desetu poziciju na tabeli Serije A, tako da će preko prvenstva teško doći do igranja u Evropi iduće sezone i način na koji bi mogla da to obezbedi bilo bi osvajanje Lige konferencija ili Kupa Italije u kojem je trijumfovala na prvom meču polufinala sa Atalantom (1:0).

Takođe, ekipa iz Firence je bez osvojenog trofeja već 23 godine, što je predug post za ekipu ove veličine i upravo bi ovo takmičenje moglo biti to koje će Fioretnini doneti drugi trofej u 21. veku posle osvojenog kupa iz 2001. godine.

Što se tiče izostanka, gosti će biti bez Sikore, Durosimija i Valente, dok sa druge strane, Vinčenco Italijana ne može da računa jedino na Nzolu.

Verujemo da je vreme da Fiorentina probije bedem Plzenja i očekujemo da opravda ulogu favorita na ''Artemio Frankiju''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)