SITI SE UZDA U NEOSVOJIVU TVRĐAVU ZVANU ''ETIHAD'': Međutim, ako neko može da je pokori, to je onda ''kraljevska četa'' Karla Ančelotija

V.M.

17. 04. 2024. u 07:45

NOVI fudbalski spektakl na programu je večeras na ''Etihadu'' gde će Mančester siti u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona ugostiti Real Madrid (21.00).

СИТИ СЕ УЗДА У НЕОСВОЈИВУ ТВРЂАВУ ЗВАНУ ЕТИХАД: Међутим, ако неко може да је покори, то је онда краљевска чета Карла Анчелотија

FOTO: EPA-EFE/JuanJo Martin

Susreti između Mančester sitija i Real Madrida u španskoj prestonici nikada ne razočaraju, a prošlonedeljna prva utakmica četvrtfinala nije bila ništa drugačija.

Nakon što je Bernardo Silva lukavo doveo ''građane'' u prednost, Real se ekspresno vratio preko svojih mladih zvezda Kamavinge i Rodriga koji su do poluvremena preokrenuli meč u korist ''kraljevskog kluba''. Ipak, uzbuđenjima tu nije bio kraj i nakon što je četa Karla Ančelotija propustila par prilika da ode na 3:1, usledio je ''blickrig'' Sitija. 

Prvo je Foden maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Lunjina, a zatim je na sličan način isto učinio i Joško Gvardiol za šok na ''Santijago Bernabeu''. Ipak, da Real održi svoj skor bez poraza u ovogodišnjoj Ligi šampiona postarao se Valverde koji je festival lepih golova u Madridu krunisao najboljim kada je volejom nakon pasa Vinisijusa zakucao loptu u mrežu sa 18 metara.

Fudbalski svet je bio oduševljen mečom i svi priželjkuju novi spektakl večeras na ''Etihadu''.

Preko vikenda oba tima su ostvarila rutinske pobede u prvenstvu, mada je mnogo više vredna bila ona Sitijeva nad Lutonom (5:1), jer su nakon nje poraze doživeli Liverpul i Arsenal, tako da su ''građani'' ponovo prvi na tabeli i san o odbrani ''triplete'' je i te kako živ.

Real je savladao Majorku pogotkom Čuamenija, koji će večerašnji meč propustiti zbog suspenzije, i na taj način je održao komfornih plus osam u odnosu na Barselonu sedam kola pre kraja.

Takođe, večeras će ''na crti'' biti i impresivni nizovi ovih timova koji su u ovom trenutku možda i dve najbolje ekipe u Evropi. 

Siti je bez poraza na 27 uzastopnih utakmica, a ako gledamo samo domaće mečeve, taj niz broji 41 meč i ako bi danas izbegli neuspeh, vezali bi 42 meča bez poraza na ''Etihadu'' čime bi izjednačili rekord iz davne 1921. godine.

Sa druge strane, Real je ''perfektan'' na strani u Ligi šampiona ove sezone, slavio je na sve četiri utakmice u gostima, a uz to je bez poraza u svim takmičenjima još od januara, tačnije 15 utakmica.

Ono što donekle brine Madriđane je to što slabo igraju revanš utakmice kada ne slave na prvom meču i samo su dva puta iz poslednjih deset situacija u kojima su gubili ili remizirali na prvom susretu izborili prolaz dalje.

Što se tiče međusobnih duela, ovo je treća godina zaredom da se Real i Siti sastaju u Ligi šampiona. Prvi put je posle legendarnog preokreta u Madridu četa Karla Ančelotija prošla dalje i eventualno osvojila ''ušati trofej'', ali prošle godine su ''građani'' uzvratili kada su ubedljivim trijumfom na ''Etihadu'' (4:0) trasirali put ka finalu u kojem su bili bolji od Intera (1:0).

Izostanci mogu odigrati ključnu ulogu na večerašnjem susretu, a znatno većih problema sa njima imaju gosti koji će biti bez Alabe, Kurtoe i Čuamenija, mada bi za razliku od prvog meča na terenu trebao da se nađe kapiten ekipe Naćo Fernandez.

Kod domaćina je jedini pod upitnikom Džon Stouns, dok će De Brujne, Voker i Ake koji su propustili utakmicu pre sedam dana biti na raspolaganju Gvardioli.

Golede su redovna pojava kada igraju Siti i Real, čak 23 pogotka su viđena na njihovih poslednjih pet utakmica, preko četiri u proseku i očekujemo da se ta tradicija nastavi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola