"ORLOVI" BRANE GOL PREDNOSTI NA "VELODROMU": Marselj neporažen kod kuće u evropskim utakmicama

O. M.

18. 04. 2024. u 09:37

OLIMPIK iz Marselja i Benfika sastaće se u revanšu četvrtfinala Lige Evrope. Benfika na "Velodrom" donosi prednost od 2:1 iz Lisabona.

ОРЛОВИ БРАНЕ ГОЛ ПРЕДНОСТИ НА ВЕЛОДРОМУ: Марсељ непоражен код куће у европским утакмицама

Profimedia

Marselj je trenutno u katastrofalnoj formi. Imaju niz od pet poraza u svim takmičenjima i primili su dva ili više golova u svakoj od tih utakmica. Više od mesec dana su bez pobede. Pretrpeli su poraz od Viljareala, zatim tri poraza u Ligi 1 pre nego što su prošle nedelje poraženi na stadionu "Luz".

Njihova utakmica protiv Nice za vikend je odložena pa su imali sedam dana da se pripreme za ovu utakmicu i nisu se mnogo umarali.

Liga Evrope je sada sve što im je ostalo. Pali su na deveto mesto u Ligi 1 i ispali iz Kupa Francuske.

Ipak, Benfika neće imati lak posao jer Marselj je dobar kod kuće. Na "Velodromu" nikom nije lako da igra zbog strašne atomsfere koju prave domaći navijači. Ovde je samo Pari Sen Žermen osvojio sva tri boda od oktobra. Ove sezone u Evropi su neporaženi kod kuće i imaju četiri pobede i remi u pet utakmica.

Marseljov Pjer-Emerih Obamejang je najbolji strelac Lige Evrope, ako se ne računaju kvalifikacije.

Benfika takođe vidi ovo takmičenje kao spas sezone. "Orlovi" su ispali iz nacionalnog Kupa, a nalaze se na drugom mestu u Primeira ligi sa četiri boda manje od gradskog rivala Sportinga koji je već viđen šampion, pa je liga Evrope poslednja šansa za izabranike Rodžera Šmita da se dokopaju nekog pehara.

Inače, Benfika je prolaskom Rendžersa postala prva ekipa koja je izborila šest četvrtfinala Lige Evrope otkad je ovo takmičenje rebrendirano pod tim imenom. 

Benfika je u nizu od dve pobede u svim takmičenjima i samo jednom je izgubila u poslednjih mesec i po dana.

Poslednje četiri uzastopne utakmice Benfike su došle "GG&3+". U gostima Benfika nije bila sjajna u poslednje vreme. Pobedili su samo dve od poslednjih sedam gostovanja u svim takmičenjima.

Benfika je sezonu u Evropi počela sa četiri uzastopna poraza u Ligi šampiona pre nego što se oporavila i sada je neporažena u poslednjih sedam evropskih utakmica, pobedivši u četiri od njih.

Krilni napadač Benfike Anhel di Marija prava je noćna mora Marselja pošto je u 18 međusobnih susreta ostvario 14 pobeda i tri remija, uz samo jedan poraz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,04)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)