BIĆE GOLOVA U BERGAMU: Liverpul neće tako lako odustati od Lige Evrope

O. M.

18. 04. 2024. u 09:04

ATALANTA dočekuje Liverpul na stadionu "Atleti azuri di Italija" od 21 čas. Reč je o revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope, a "boginja provincije" ima veliku prednost (3:0) stečenu pre sedam dana na "Enfildu".

БИЋЕ ГОЛОВА У БЕРГАМУ: Ливерпул неће тако лако одустати од Лиге Европе

EPA/EFE

"Redsi" su pokazali silu u prethodnoj rundi kada su u dva duelu sa praškom Spartom postigli čak 11 golova. U revanšu su pobedili sa 6:1, a četiri prva gola postigli su već posle 14 minuta, što je rekord Lige Evrope. Ipak, Atalanta se pokazala kao mnogo čvršći zalogaj i mimo svih očekivanja nanela Liverpulu prvi poraz kod kuće u sezoni.

Od njega se izabranici Jirgena Klopa nisu oporavili ni tri dana kasnije pa su pretrpeli poraz i u prvenstvu od Kristal palasa (0:1). Bio je to prvi put od 2017. godine da je Liverpul izgubio dve takmice kod kuće i prvi put u istom razdoblju da u dve uzastopne utakmice na "Enfildu" nije postigao gol.

Tako je Liverpul za samo tri dana doveo u pitanje dva trofeja, a kako su sredinom marta ispali u Ef-Ej kupu od Mančester junajteda, može se desiti da za samo mesec dana upropaste sezonu koja je ne tako davno obećavala da bude jedna od uspešnijih u istoriji slavnog kluba. Bili su viđeni sa četiri trofeja ove sezone, a postoji realna opasnost da im na kraju ostane samo Liga kup, osvojen na penale protiv Čelsija u martu.

Ipak, nije sve izgubljeno u Premijer ligi jer zaostaju samo dva boda za braniocem trofeja Mančester sitijem, iako nije više ništa u njihovim rukama, moraju da pobeđuju do kraja i nadaju se kiksu "građana". S druge strane, u Ligi Evrope se oni i dalje pitaju, ali posle svega što im se izdešavalo poslednjih mesec dana, sigurno je malo optimista među brojnom armijom navijača "crvenih" da u Bergamu mogu da anuliraju prednost domaćina i pobede sa četiri gola kako bi prošli u narednu rundu. Naravno, mogu i da pobede sa tri gola razlike pa se uzdaju u penale.

U poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima "redsi" imaju dve pobede i tri poraza. Šest od poslednjih sedam utakmica završeno je sa više od dva gola.

Menadžer "crvenih" Jirgen Klop i pred ovaj meč ima velikih problema sa sastavom tima. Doduše, Alison i Trent Alekander-Arnold su se oporavili od povreda i biće spremni za nastup. Stefan Bajčetić se vratio treninzima i zaigrao za U-23 tim, ali neće biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu, kao ni Žoel Matip, Ben Doak i Tijago Alkantara. 

Ostaje otvoreno da li će u tim da se vrati Diogo Žota. Zabrinjavajući statistički podatak da je Darvin Nunjez napadač sa najgorim procentom konverzije velikih prilika (manje od 20 odsto) daje prednost Portugalcu u odnosu na Urugvajca, ali Nunjezov adut je činjenica da je Liveprul pobedio u svih 15 utakmica u kojima je urugvajski napadač postizao gol ove sezone.

Atalanta je sada veoma, veoma blizu plasmana u polufinale, ali ne smeju previše da se opuste, jer im je protivnik Liverpul.

"Boginja provincije" je u ponedeljak remizirala sa Veronom 2:2 čime je izgubila dva važna boda u borbi za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone. Nemaju poraza u dve utakmice, ali imaju samo jednu pobedu u poslednje četiri utakmice.

Šest od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima završeno je sa više od dva gola.

Ekipa iz Bergama je takođe u polufinalu Kupa Italije i ova sezona bi mogla da bude jedna od najboljih u njihovoj istoriji ako uspeju da dođu do oba finala. 

Atalanta je na svom terenu doživela jedan poraz od novembra i neporažena je u devet utakmica u Evropi ove sezone. U šest od tih devet utakmica postigli su dva ili više golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-3I&1-3II (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave