OBRAČUN VELIKANA: Dva najveća kluba u državi ukrštaju koplja

V.M.

15. 04. 2024. u 11:50

DANAS ćemo imati priliku da gledamo zaostalu utakmicu desetog kola egipatske Premijer lige u kojoj će Zamalek dočekati Al Ahli (19.00).

ОБРАЧУН ВЕЛИКАНА: Два највећа клуба у држави укрштају копља

Foto Profimedia

Ovi rivali su sigurno najveći u Egiptu, a dovoljno je reći da su u 64 godine postojanja lige Zamalek i Al Ahli osvojili čak 57 titula. Doduše, gosti su dosta uspešniji sa 43 naslova, dok je domaćin 14 puta bio prvak.

Što se tiče današnjeg derbija, dočekuju ga u sličnim formama. Nešto je bolji Al Ahli koji je na minulih pet utakmica sakupio osam bodova, dok je u istom periodu Zamalek osvojio poen manje.

Pre četiri dana su odigrali svoje poslednje mečeve i upisali su pobede, Al Ahli je savladao gradskog rivala ZED (1:0), a Zamalek je trijumfovao protiv Al Itihada (3:0).

Domaćin je imao razočaravajući start sezone, ali počeo je da se uspinje na tabeli i današnji meč dočekuje na 12. mestu, dok su ''crveni đavoli'' dva mesta ispred, ali vredi napomenuti da su odigrali dva meča manje od ''belih vitezova''.

Al Ahli je vezao četiri pobede nad Zamalekom, a poslednji put je to bio slučaj pre nešto više od mesec dana kada je Al Ahli slavio u finalu Kupa Egipta sa 2:0.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave