''BOGINJA PROVINCIJE'' JE PUNA SAMOPOUZDANJA POSLE POBEDE NA ''ENFILDU'': Ekipa iz grada ljubavi joj je redovna mušterija u poslednje vreme

V.M.

15. 04. 2024. u 08:20

U poslednjoj utakmici 32. kola Serije A, Atalanta će na ''Gevis'' stadionu dočekati Veronu (20.45).

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ЈЕ ПУНА САМОПОУЗДАЊА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НА ЕНФИЛДУ: Екипа из града љубави јој је редовна муштерија у последње време

Tanjug/AP

Iako je doživela uzastopne poraze od Fiorentine i Kaljarija u prvenstvnu i kupu, Atalanta je sredinom prošle nedelje pokazala da se ne nalazi u krizi odigravši jednu od najboljih partija u skorijoj istoriji kluba.

Otišla je na noge Liverpulu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope i ne samo da je obezbedila dobar rezultat, nego je dominantno slavila sa 3:0 prekinuvši seriju ''redsa'' od 33 utakmice bez poraza na svom terenu i napravivši dobranu zalihu za revanš koji je na programu ovog četvrtka.

Heroj pobede bio je skupo plaćeni Đanluka Skamaka koji je postigao dva gola, a pored njega u listu strelaca upisao se i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Iako nije imala veliki posed lopte (35%), kada je imala loptu u nogama ''boginja provincije'' je znala šta da radi sa njom i sve što joj je sada preostalo je da sačuva tu prednost pred svojim navijačima i plasiraće se u polufinale Lige Evrope po prvi put u istoriji.

Što se tiče Serije A, izabranici Đanpjera Gasperinija ovo kolo su dočekali na šestom mestu i ne mogu se pomeriti sa njega, ali zato mogu iskoristiti kiks četvrtoplasirane Bolonje koja je remizirala sa Moncom (0:0) i evenutalni trijumf bi Atalantu približio na šest bodova zaostatka uz odigran meč manje od ''crveno-plavih''.

Sa druge strane, Verona koja joj je današnji protivnik je malo živnula početkom marta vezanim pobedama nad Sasuolom i Lećeom, ali u naredna tri meča je osvojila samo jedan bod tako da se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Doduše, jedino što je drži u njoj je lošiji međusobni duel od Frozinonea koji je prvi tim iznad crte i ukoliko danas ekipa iz grada ljubavi uspe da osvoji barem bod, ''uplivaće'' u sigurnu zonu.

Ono što je pohvalno kod gostiju je to da su počeli da postižu golove, stvar sa kojom su imali velikih problema u prvom delu sezone. Naime, na poslednjih pet mečeva su postizali tačno po jedan gol, ali možda će morati dodatno da se poboljšaju u tom segmentu kako bi osigurali opstanak u završnici prvenstva.

Verona je i prošle godine imala grčevitu borbu za opstanak, a na kraju je ostala član elite preko baraža u kojem je bila bolja od Specije, tako da je iskusna u ovakvim situacijama.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu Atalanta je slavila sa 1:0, a generalno je ''boginja provincije'' vezala tri trijumfa nad Veronom.

Od bitnijih igrača, domaćini će biti bez supertalentovanog Skalvinija, Zapakoste, De Rona i Kolašinca, dok će sa druge strane meč propustiti suspendovani Suat Serdar.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave