ARSENAL IMA SVE U SVOJIM RUKAMA, ALI: Bivši trener ''tobdžija'' dolazi na Emirejts sa namerom da im rasprši snove o tituli

V.M.

14. 04. 2024. u 08:30

FUDBALERI Arsenala nastavljaju pohod na dugo čekanu titulu protiv Aston vile koju će ugostiti na ''Emirejtsu'' od 17:30.

АРСЕНАЛ ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА, АЛИ: Бивши тренер тобџија долази на Емирејтс са намером да им распрши снове о титули

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je prošle nedelje preuzeo prvo mesto posle pobede nad Brajtonom (3:0), koja mu je bila deseta na 11 ligaških odigranih utakmica u 2024. godini, Arsenal je napravio veliki korak ka tituli koju čeka punih 20 godina, još od generacija koja je predvođena Tijerijem Anrijem osvojila Premijer ligu bez ijednog poraza.

Ipak, nakon jučerašnjeg trijumfa Sitija, sada su građani prvi sa dva boda prednosti, a ukoliko Liverpul barem ne izgubi od Palasa (meč se igra od 15 časova), ''tobdžije'' bi ovaj meč dočekale na treće mestu, što dovoljno govori o tome koliko izjedančenu i zanimljivu trku za titulu imamo u Premijer ligi.

Ono što će biti u podsesti igrača Arsenala  je činjenica da imaju sve u svojim rukama i Mikel Arteta mora da natera svoje mlada igrače da ne paniče u bilo kome trenutku i da ne gledaju na tabelu, već da se fokusiraju na svoje utakmice, jer šta god drugi uradili ukoliko oni slave na svim mečevima do kraja postaće šampioni gotovo sigurno jer imaju znatno bolju gol-razliku od Liverpula sa kim su izjednačeni po broju bodova (+51 naspram +42).

U tome bi trebala da im pomogne publika na ''Emirejtsu'' pred kojom igraju sjajno ove sezone i trenutno su pet ligaških pobeda na svom terenu, a takođe vredi istaći da su na tih pet utakmica postigli čak 16 golova.

Ono što može biti mali problem za domaćina je umor jer su u utorak igrali sa Bajernom u Ligi šampiona (2:2), a kroz par dana ih očekuje i revanš, ali isto važi i za Aston vilu koja igra u Ligi konferencija gde je u četvrtak savladala Lil (2:1), tako je imala još manje vremena za odmor od ''tobdžija''.

Ona takođe bori svoju bitku, ali za plasman u Ligu šampiona u kojoj nije igrala punih 40 godina. 

Ono što je zanimljivo je to da je Vila ovo kolo započela na petom mestu, ali nakon jučerašnje katastrofe Totenhema na ''Sent Džejmsis parku'' (0:4) popela se na četvrtu poziciju jer sada ima bolju gol-razliku od ''pevaca'' (+17 naspram +16).

Ipak, forma ''lavova'' nije na zavidnom nivou, ostvarili su samo jednu pobedu na poslednjih pet utakmica, tako da nemaju prava na velika očekivanja na gostovanju na ''Emirejtsu''.

Glavno oružje biće im sjajni trener Unaj Emeri koji je svojvremeno bio trener Arsenala i biće zanimljivo videti da li će možda baš on biti taj koji će ih sputati sa puta ka tituli.

Vila je u prvom delu sezone savladala Arsenal sa 1:0, ali pre te utakmice je doživela četiri vezana poraza od ''tobdžija''.

Što se tiče izostanaka, domaćini su jedino bez Timbera, dok će kod gosta meč propustiti Daglas Luiz, Buendija, Kamara, Mings i Ramzi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: 1X&GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)