EVROPSKI TIP: Jović napada Svilara

Ž. U.

11. 04. 2024. u 09:20

Srba više nema u LŠ, ali ih danas u četvrtfinalima LE i LK čekaju zapažene uloge

ЕВРОПСКИ ТИП: Јовић напада Свилара

FOTO: Tanjug/AP

Srpskih fudbalera više nema u Ligi šampiona, ali zato su tu Liga Evrope i Liga konferencija u kojima naši asovi i dalje imaju prilika za uspehe i dokazivanje. U drugom po jačini takmičenju Starog kontinenta, jedan od četvrtfinalnih okršaja biće između Milana i Rome u kojem će se „u oči pogledati“ Luka Jović i Mile Svilar. Pokušaće Svilar na „San Siru“ da odbrani gol „vučice“ od „rosonera“, mada ako pogledamo tradiciju iz Serije A i Kupa Italije, teško da će u tome i uspeti.

Na poslednjih osam susreta Milana i Rome, tresle su se mreže oba tima i čini se da nema razloga da se taj niz ne nastavi i u četvrtak. Prema proceni „bukmejkera“, četa Stefana Piolija je favorit da ostvari trijumf.

U koži favorita je i Bajern Leverkuzen protiv Vest Hema. Budući prvak Nemačke još nema poraz ni u jednom takmičenju ove sezone, a kod kuće je posebno silan. Na prethodnih deset mečeva odigranih na „Baj areni“, „farmaceuti“ su samo jednom propustili da postignu dva pogotka, a neretko su brojali i do tri, ili četiri. Liverpul je sigurno u velikoj u prednosti protiv Atalante na „Enfildu, a zanimljivo je i da su ova dva tima 2020. igrala u grupnoj fazi LŠ i oba puta je slavio gost.

Kada je u pitanju Liga konferencija, tu će čast Srbije braniti Dušan Tadić i Andrija Živković. Tadićev Fenerbahče očekuje vruće gostovanje na „Karaiskakiju“ gde će ga ugostiti Olimpijakos. Velikani grčke i turske odigrali su dva međusobna susreta do sada, 2021. u grupnoj fazi Lige Evrope, i oba puta su Atinjani slavili.

Težak posao očekuje i Živkovićev PAOK, koji će u Brižu pokušati da ostvari što bolji rezultat pred revanš koji sledi sedam dana kasnije. Klub Briž i PAOK su do sada odigrali dva meča, 2010. u LE i oba su završena istim rezultatom (1:1).

TIP PREDLAŽE

LIGA EVROPE

21.00 Milan - Roma   1&0-2 (2,45)

LIGA KONFERENCIJA

18.45 Olimpijakos - Fenerbahče  GG&3+ (1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)