BRIŽ TRAŽI PRVO EVROPSKO POLUFINALE OD 1978. GODINE: ''Crno-beli'' predvođeni srpskim reprezenetativcem imaju drugačije planove

V.M.

11. 04. 2024. u 09:00

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija Klub Briž će ugostiti PAOK (21:00).

БРИЖ ТРАЖИ ПРВО ЕВРОПСКО ПОЛУФИНАЛЕ ОД 1978. ГОДИНЕ: Црно-бели предвођени српским репрезенетативцем имају другачије планове

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Iako dosta dobro igraju u Evropi ove sezone, slabi nastupi Briža u domaćem prvenstvu koštali su menadžera Ronija Deliju posla, tako da će ekipu u završnici sezone predvoditi njegov pomoćnik Niki Hejen.

On je svoj mandat započeo pobedom i remijem, ali danas će imati najteži i najbitniji meč do sada jer njegovi izabranici imaju odličnu šansu da se plasiraju među četiri najbolja u nekom evropskom takmičenju po prvi put od 1978. kada ih je u finalu Lige šampiona, tadašnjeg Kupa šampiona, savladao Liverpul (0:1).

U grupnoj fazi Lige konferencija takmičili su se u grupi ''D'' gde su dominantno zauzeli prvo mesto sa čak 16 osvojenih bodova uz najbolju gol-razliku u takmičenju, 15:3.

Ipak, u osmini finala su imali dosta više problema kada su se sastali sa Moldeom koji ih je savladao sa 2:1 u Norveškoj, međutim kao što je često bio slučaj jak domaći teren Briža (sedam pobeda na poslednjih 11 evrospkih utakmica kod kuče) se ispostavio kao nepremostiva prepreka za Norvežane i ''plavo-crni'' su preokrenuli slavivši sa 3:0.

Tradicija će takođe večeras biti na njihovoj strani, nikada nisu izgubili od grčkih timova u evrospkim takmičenjima na svom terenu, upisali su četiri pobede i dva remija na šest odigranih utakmica i sigurno je da će večeras biti orni da ostvare novi trijumf i tako naprave ozbiljan korak ka polufinalu.

Sa druge strane, nakon što je takođe zauzeo prvo mesto u svojoj grupi ''G'' sa 16 osvojenih bodova, PAOK je imao problema u osmini finala jer je i on izgubio prvi meč protiv Dinama u Zagrebu sa 0:2.

Međutim, ne samo da je rutinski nadoknadio taj zaostatak već je ''demolirao'' ''modre'' sa 5:1 na ''Tumbi'', a jedan od strelaca na meču bio je srpski reprezentativac Andrija Žiković koji je postavio konačan rezultat sa bele tačke u 88. minutu.

Nakon tog meca ''crno-beli'' su ostvarili dva trijumfa u domaćem prvenstvu uz remi sa AEK-om proteklog vikenda, tako da u odličnoj atmosferi dočekuju večerašnji susret jer su trenutno prvi na tabeli grčke Superlige sa poenom prednosti upravo nad braniocom titule AEK-om.

PAOK i Briž su se sastali dva puta u svojoj istoriji, a to je bio slučaj u sezoni 2010/11 kada su bili deo iste grupe u Ligi Evrope i oba njihova susreta završena su rezultatom 1:1.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Odoija i Skov Olsena, dok je pod velikim upitinikom prvi čuvar mreže Simon Minjole, a sa druge strane meč će propustiti Murg i Trost Ekong.

Ovo su timovi koji su napadački među najraspoloženijim timovima u Ligi konferencija ove sezone i zbog toga očekujemo da obe ekipe zatresu mrežu na večerašnjem duelu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu