SASUOLO BODOVE SPASA TRAŽI NA ''AREKIJU'': Neroverdi do kraja sezone neće imati bolju priliku za pobedu od ove

V.M.

05. 04. 2024. u 08:00

FUDBALERI Sasuola će večeras gostovati Salernitani na otvaranju 31. kola Serije A (20:45).

САСУОЛО БОДОВЕ СПАСА ТРАЖИ НА АРЕКИЈУ: Нероверди до краја сезоне неће имати бољу прилику за победу од ове

FOTO: Tanjug/AP

Nakon 11 godina poprilično sigurnih godina u eliti, Sasuolo se po prvi nalazi u velikoj borbi za opstanak i može se reći da je jedan od favorita za relegaciju u Seriju B.

Pošto je krajem januara i početkom februara sakupio samo jedan bod na šest vezanih utakmica, uprava se odlučila za smenu na klupi i doveden je Davide Balardini. 

Iskusni stručnjak je doneo određene promene, Sasuolo igra dosta tvrđe, na malo golova i na četiri meča, koliko je vodio ekipu, doživeo je poraze od Verone i Rome (po 0:1) uz trijumf nad Frozinoneom (1:0) i remi sa Udinezeom (1:1).

Vredi napomenuti da se u redovima ''neroverda'' nalazi se i srpski reprezentativac Uroš Račić koji sve češće dobija šansu i od dolaska Balardinija se ustalio u prvoj postavi. Očigledno je da mu Italijan veruje jer je započeo poslednje tri utakmice, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde mu se odužio odličnim partijama, posebno onom protiv Frozinonea kada ja namestio pobedonosni gol Torsvedtu.

Povreda kapitena i legende kluba Berardija kojeg neće biti do kraja sezone je znatno smanjila šanse gostima da mogu do opstanka, ali imaju samo bod manje od Frozinonea koji je prvi tim iznad crte i eventualni trijumf bi ih momentalno izdigao iz zone ispadanja.

Bolju šansu od današnje za trijum neće imati jer idu na noge najgoroj ekipi Serije A, Salernitani koja samo čeka kraj sezone kako bi se preselila u Seriju B.

Domaćin igra katastrofalno tokom čitave kampanje, ostvario je samo dva trijumfa na 30 odigranih utakmica i zacementiran je za dno tabele sa 14 sakupljenih poena.

Nekoliko smena trenera nije urodilo plodom, nijedan nije uspeo da prodrma ekipu koja očigledno ne poseduje kvalitet da se takmiči u najjačem rangu italijanskog fubdala.

Posledinji meč Salernitana je odigrala protiv Bolonje i ubedljivo je poražena sa 3:0 na ''Renato Dal'Ari''.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina su pod upitnikom Bašić, Facio i Kastanos, dok će sa druge strane jedini izostati pomenuti Domeniko Berardi.

U prvom delu sezone ovi timovi su odigrali veoma zanimljiv meč, Salernitana je brzo povela sa 2:0, ali je na kraju jedva izvukla bod sa ''MAPEI stadiona'' jer je Sasuolo poravnao do 52. minuta pogocima Torsvedta.

''Neroverdi'' danas moraju da igraju na pobedu s obzirom da im u završnici sezone predstoje veoma teški mečevi, pretežno sa timova iz vrha tabele, i zato očekujemo da odnesu tri boda sa ''Arekija''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,20)

TIP ZA HRABRIJE: 1-2 ( kvota 26,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)