"PLAVI TALAS" MOŽE I BEZ MITROVIĆA: Današnji protivnik je redovna mušterija Al Hilala

O. M.

05. 04. 2024. u 10:30

LIDER Saudijskog fudbalskog prvenstva Al Hilal gostuje Al Halidžu u 27. kolu Pro lige. Utakmica se igra od 21 čas po srednjoevropskom vremenu, na stadionu "Princ Muhamed bin Fahd" u Damamu.

ПЛАВИ ТАЛАС МОЖЕ И БЕЗ МИТРОВИЋА: Данашњи противник је редовна муштерија Ал Хилала

Screenshot / AlHilal

"Plavi talas" se dobro snašao u prvoj utakmici bez Aleksandra Mitrovića, pred kojim je još pet ili šest nedelja pauze zbog povrede koju je zaradio u utakmici protiv Al Šababa, u kojoj mu je i 34 minuta na terenu bilo dovoljno da postigne dva gola i ponese epitet igrača utakmice.

Bez najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije Al Hilal je u prošlom kolu sa 3:0 savladao Al Ahdud i time povećao seriju pobeda na 31 - što je svetski rekord kada je reč o ekipama u prvim ligama bilo koje države u istoriji fudbala.

Iako su tradicionalno dominantna sila Saudijske Arabije, sa pet titula u poslednjih sedam godina, čak ni Al Hilal nikada ranije nije iskusio nivo dominacije koji su postigli ove sezone. Pobedili su u svakom meču koji su odigrali u svim takmičenjima od 21. septembra, što je niz bez presedana u istoriji fudbala.

Samo u ligi su u nizu od 19 pobeda i izgubili su samo četiri boda tokom cele kampanje, pokupili su 24 pobede i dva remija iz svojih 26 utakmica i imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Al Nasra koga predvodi ponajbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo.

Al Halidž je na sredini tabele, tačnije deveti, sa 34 boda ili čak 40 manje od današnjeg rivala. Ipak, "žuto-zeleni" su u solidnoj formi. U poslednjih pet kola samo je Al Hilal osvojio više bodova od njih, a u kalendarskoj 2024. godini pretrpeli su samo jedan poraz i to u prvom prolećnom kolu.

A počeli su sezonu sa četiri utakmice bez pobede i mnogima se tada činilo da će se ponoviti prošla godina kada su za samo tri boda izborili opstanak u eliti.

Al Hilal je protiv Al Halidža bio dominantan u Pro ligi. Na 13 utakmica "zeleno-beli" su osvojili samo jedan remi i to bez golova, a postigli su samo jedan gol i to u porazu od 1:6.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: PSN 2 (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?