ALEKSANDAR MITROVIĆ VAN TERENA ŠEST NEDELJA: Može li Al Hilal nastaviti pobednički niz bez svog najboljeg igrača?

V.M.

02. 04. 2024. u 08:48

PRVI put ove sezone ''plavi talas'' će biti bez srpskog reprezentativca zbog povrede, a protivnik će im biti Al Ahdud sa kojim igraju u okviru 26. kola Profesional lige.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ВАН ТЕРЕНА ШЕСТ НЕДЕЉА: Може ли Ал Хилал наставити победнички низ без свог најбољег играча?

Screenshot / AlHilal

Aleksandar Mitrović će prvi put ove sezone morati da pravi dužu pauzu zbog povrede tetive kolena. Pominjalo se da će van terena provesti između jednog i četiri meseca, ali na kraju je Al Hilal objavio da će oporavak trajati oko šest nedelja.

To je dobra vest za Al Hilal, kao i i za srpsku reprezentaciju, jer da se radilo o nekoj ozbiljnijoj povredi, postojala bi opansnost da propusti Evropsko prvenstvo, ali ako su doktori Al Hilala u pravu, to neće biti slučaj.

Sada kada nema Mitrovića, biće zanimljivo videti kako će se domaćin snaći, s obzirom na to da im je on od starta kampanje bio ubedljivo najbolji igrač. Odgovornost će morati da preuzmu drugi fudbaleri, a među njima se nalazi još jedan srpski reprezentativac, Sergej Milinković Savić.

Bivši fudbaler Lacija je najbolje partije pružao u oktobru mesecu kada je bio proglašen za najboljeg igrača meseca Profesional lige i Al Hilalu će trebati da ponovo pronađe takvu formu, kao i da sa standardno dobrim igrama nastavi najkvalitetniji domaći igrač Salem el Davsari koji je evropskoj publici poznat po tome što je sjanim pogotkom kompletirao preokret Saudijske Arabije protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Što se tiče same tabele Profesional lige, domaćin je ubedljivo prvi sa čak 12 poena prednosti u odnosu na Al Nasr i trebalo bi da se prošeta do titule s obzirom na to da mu je pobeda nad Al Šababom proteklog vikenda (4:3) bila 30. u nizu kojom je samo produžen ranije postavljen svetski rekord za broj uzastopnih trijumfa.

Takođe, odlično guraju u azijskoj Ligi šampiona i Kupu Saudijske Arabije u kojima su došli do polufinala i predstoji im obračuni sa Al Ainom i Al Itihadom u tim takmičenjima.

Sa druge strane, Al Ahdud je ove godine novajlija u elitnom rangu saudijskog fubdala i cilj mu je da izbori opstanak.

Posle 25 odigranih utakmica evidentno je da će se grčevito boriti za njega, jer se nalaze tik izvan zone ispadanja sa samo dva poena prednosti u odnosu na Al Tai.

Gostima forma nije na zavidnom nivou, osvojili su samo jedan bod na proteklih pet utakmica i bez velikih očekivanja dolaze u Rijad.

Obračun večerašnjih rivala krajem oktobra bio im je prvi u istoriji i na njemu je Al Hilal rutinski slavio sa 3:0, a mi očekujemo sličnu utakmicu i danas na ''Kingdom areni''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?