PSŽ NADOMAK NOVOG POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Da li se sjajni niz od 21 utakmice bez poraza nastavlja?

V.M.

28. 03. 2024. u 10:02

FUDBALERKE PSŽ-a će u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona ugostiti Heken (21.00).

ПСЖ НАДОМАК НОВОГ ПОЛУФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Да ли се сјајни низ од 21 утакмице без пораза наставља?

Foto Profimedia

Domaćin je na prvom meču bio bolji rival, dominirao je većinom meča i na kraju je zasluženo slavio sa 2:1, pa će danas pred svojim navijačima braniti gol prednosti.

Tradicija će takođe biti na strani fudbalerki PSŽ-a koje kroz istoriju igraju veoma dobro u ovoj fazi takmičenja i na poslednjih osam nastupa u četvrtfinalima čak šest puta su prolazili dalje.

Zanimljivo je to da je vrlo malo falilo i da se ne nađu u nokaut fazi, Jako su loše započele grupnu fazu izgubivši prva dva meča od Ajaksa i Bajerna, ali u naredne četiri utakmice su sakupile deset bodova i uspele da zauzmu prvo mestu u grupi ''C''.

Ključni meč igrale su u poslednjem kolu protiv Bajerna, delovalo je da će ispasti jer su gubile većim delom susreta, ali autogol Stenvejove u 88. minutu im je doneo preko potrebni bod (2:2) koji ih je pogurao ka četvrtfinalu.

Takođe, vredi istaći fenomenalnu formu u kojoj se nalaze, nanizale su 21 meč bez poraza, a za vreme tog neverovatnog niza upisali su čak 17 pobeda uz četiri remija.

Sa druge strane, gostujuće igračice znaju da su veliki autsajderi na današnjem duelu, pa bez puno pritiska dolaze u Pariz. One su zadovoljne svojim nastupom u Ligi šampiona, jer su nakon dugih osam godina ponovo uspele da se plasiraju u četvtrfinale i to su uradile u veoma teškoj grupi sa Čelsijem, Parizom i Realom.

Sakupile su 11 bodova, a ključna je bila pobeda u poslednjem kolu nad Realom (1:0) kojom su postali prva švedska ekipa koja se plasirala u ovu fazu takmičenja nakon uvođenja novog formata u sezoni 2021/22.

Poraz od PSŽ-a im je bio jedini u drugom delu sezone, pored njega su upisale tri ubedljive pobede, uključujući onu nad Kristjanstadom proteklog vikenda (7:2).

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!