ATLETIKO SE BAŠ MUČI U PRVENSTVU: To bi da iskoristi ''žuta podmornica'' koja je vezala četiri pobede uoči reprezentativne pauze

V.M.

01. 04. 2024. u 09:36

U okviru 30. kola La lige fudbaleri Viljareala će na ''Keramici'' ugostiti Atletiko Madrid (21.00).

АТЛЕТИКО СЕ БАШ МУЧИ У ПРВЕНСТВУ: То би да искористи жута подморница која је везала четири победе уочи репрезентативне паузе

FOTO: Tanjug/AP

Iako je za mnoge ekipe reprezentativna pauza došla u pravo vreme, to se ne može reći za Viljareal koji je vezao četiri pobede uoči nje. Poslednji trijumf ostvario je protiv Valensije (1:0), što mu je ujedno bio i deveti uzastopni meč u La ligi bez poraza.

Marselinjo je u potpunosti preporodio ekipu koja se pre njegovog dolaska nalazila u donjem domu tabele, ali iskusni brazilski stručnjak ju je izdigao i sada zauzimaju deseto mesto na tabeli. Ono što je evidentno od njegovog dolaska na klupu je koliko Viljareal bolje igra ofanzivno, a dovoljno je reći da su za vreme ove pobedničke serije postigli čak 12 golova (tačno tri u proseku).

Ako ovako nastave, možda i mogu da se plasiraju u Evropu s obzirom na to da zaostaju 11 bodova za šestoplasiranim Sosijedadom od kojeg su odigrali meč manje.

Sa druge strane, biće zanimljivo videti kako će Atletiko igrati u završnici sezone i da li će se fokusirati na Ligu šampiona pošto ga to može koštati zauzimanja nekog od prva četiri mesta na tabeli La lige.

Trenutno su peti, ali zaostaju samo bod za četvrtoplasiranim Bilbaom i ukoliko danas slave, pretekli bi Baskijce na tabeli, a takođe treba istaći da im bod ne bi bio dovoljan za to jer ih je Bilbao savladao u prvom delu sezone pa ima bolji skor u međusobnim duelima.

Iako igraju dobro u Ligi šampiona, gde će u četvrtfinalu igrati sa Dortmundom, prvenstvena forma je dosta loša za jorgandžije koje su osvojile samo sedam bodova na poslednjih pet prvenstvenih utakmica. 

Trenutno se nalaze u seriji od dva vezana poraza, a poslednji im je pred pauzu ubedljivo nanela Barsa koja ih je u Madridu ''počistila'' sa 3:0.

U prvom delu sezone Atletiko je savladao Viljareal sa 3:1 i to je bio još jedan u nizu međusobnih susreta večerašnjih rivala na kojem je viđen veliki broj pogodaka i samo jedanput na njihovih minulih pet obračuna je viđeno manje od tri gola na meču.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Pinja, Suareza, Fojta, Teratsa, Morena, Femnije i Reine, a pod upitnikom su Baili, Albiol i Pedraza.

Gost takođe ima problema i Čolo Simeone ne može da računa na Lemara, Vitola i argentinske reprezentativace Molinu, odnsono De Paula, a neizvesni su Hose Marija Himenez i Ermoso.

Remi je često bio pojava na duelima ovih timova (tri od poslednjih pet), a mi verujemo da to može biti i večeras slučaj s obzirom na to da obe ekipe imaju problema sa izostancima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)