ENGLESKI VELIKAN JE U NALETU: Može li do sedmog vezanog trijumfa u svim takmičenjima?

V.M.

27. 03. 2024. u 09:12

U revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona fudbalerke Čelsija će pokušati da upišu sedmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima kada budu ugostile Ajaks. Meč se igra na ''Stamford bridžu'' sa početkom u 21.00.

ЕНГЛЕСКИ ВЕЛИКАН ЈЕ У НАЛЕТУ: Може ли до седмог везаног тријумфа у свим такмичењима?

EPA/EFE

Engleska ekipa je na prvom susretu ovih timova pre osam dana pokazala da je trenutno daleko kvalitetniji tim. Slavila je sa 3:0 na ''Johan Krojf areni'' i danas ne bi trebalo da ima problema da se plasira u novo polufinale.

Svoju dominaciju prikazale su i u grunoj fazi kroz koju su se prošetale bez poraza. Ostvarile su četiri pobede uz dva remija i odličnu gol-razliku, 15:5.

Što se tiče same forme ekipe, fudbalerke Čelsija se nalaze u velikom naletu, nanizale su šest pobeda u svim takmičenjima, a čak pet njih ostvarile su bez primljenog gola.

Za vikend su rutinski savladale Vest hem sa 2:0 u malom gradskom derbiju i tako se zadržale na vrhu tabele engleskog šampionata.

Vredi napomenuti da se u redovima domaćina nalazi naša reprezentativka i najpoznatija fudbalerka Jelena Čanković, koja je odigrala 13 utakmica ove sezone za ekipu iz Londona, ali i dalje nije postigla nijedan gol.

Sa druge strane, gotovo nemoguć zadatak je pred igračicama Ajaksa koje se večeras vrlo verovatno opraštaju od Lige šampiona. Zaostatak od tri gola je ogroman i veoma teško će uopšte postići gol pošto Čelsijeva odbrana igra na izuzetno visokom nivou.

Sem poraza u prvom susretu, gostujuće igračice se nalaze u odličnoj formi. To im je bio jedini nesupeh na poslednjih deset utakmica i pored njega su upisale čak devet pobeda.

Ono što im preostaje u završnici sezone je borba za titulu, druge su na tabeli holandskog prvenstva i vodiće veliku bitku sa prvoplasiranim Tventeom koji im beži četiri boda.

Generalno ove godine Ajaks igra utakmice sa velikim brojem pogodaka, što smo i videli protiv Cvolea za vikend kada su slavile sa 3:2, a novu goleadu očekujemo večeras, sličnu onoj iz prvog susreta današnjih rivala.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu