TRADICIJA JE NA STRANI DOMAĆINA: Francuski šampion je dominantan u Ligi šampiona

V.M.

27. 03. 2024. u 08:45

U revanš utakmici ženske fudbalske Lige šampiona, Lion će ugostiti Benfiku na ''Olimpijskom parku'' (18.45). Francuski šampion je slavio u prvom meču sa 2:1 i imaće sjajnu priliku da se ponovo nađe u završnici najelitnijeg evropskog takmičenja.

ТРАДИЦИЈА ЈЕ НА СТРАНИ ДОМАЋИНА: Француски шампион је доминантан у Лиги шампиона

Foto Profimedia

Fudbalerke Liona su godinama poznate kao svetska sila, ubedljivo su najdominantnija ekipa u istoriji Lige šampiona sa osam osvojenih titula, a ove sezone su se nameračile na devetu.

Posle osvajanja prvog mestu u grupi ''B'' bez poraza (četiri pobede, dva remija), odličnu su započeli i nokaut fazu jer su na prvom susretu savladale Benfiku sa 2:1 u gostima.

Iako su primile gol krajem prvog poluvremena, to ih nije poremetilo, pokazale su da su kvalitetnija ekipa u drugom delu igre i zasluženo su slavile sa 2:1, a junakinje preokreta bile su Kaskarino i Dabric koje su tresle mrežu u 63. i 79. minutu.

Pored Lige šampiona, odlično im ide i u domaćem prvenstvu. Dominiraju od samog starta Lige 1 i dovoljno je reći da su prve na tabeli sa 52 osvojena boda od mogućih 54 (17 pobeda uz jedan nerešen rezultat).

Sa druge strane, Benfika nema mnogo šansi u ovom dvomeču, propustila je šansu pred svojim navijačima i sada ima gotovo nemoguć zadatak da nadoknadi zaostatak u gostima.

Malu dozu samopopouzdanja joj može dati što je za vikend ubedljivo savladala velikog rivala Bragu sa 4:1 i tako se zadržala na prvom mestu portugalskog prvenstva, ali treba istaći da se Braga ne može porediti po kvalitetu sa Lionom.

Večeras očekujemo sličan meč kao onaj iz Lisabona i verujemo u rutinski prolaz francuskog velikana.

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!