"BERNABEU" SE SPREMA DA DOČEKA SVOG BUDUĆEG IDOLA: Endrik je već pokorio "Vembli", hoće li ga Dorival gurnuti u vatru i protiv Španije?

O. M.

26. 03. 2024. u 12:22

BRAZIL nastavlja sa evropskom turnejom. posle spektakla na Vembliju "selesao" gostuje u Madrifu gde ovog utorka od 21 čas i 30 minuta igra protiv domaće selekcije Španije.

БЕРНАБЕУ СЕ СПРЕМА ДА ДОЧЕКА СВОГ БУДУЋЕГ ИДОЛА: Ендрик је већ покорио Вембли, хоће ли га Доривал гурнути у ватру и против Шпаније?

Profimedia

Domaća reprezentacija neće imati lak zadatak da protiv jedne od najjačih selekcija sveta izbriše mrlju posle iznenađujućeg poraza od Kolumbije u petak. S druge strane, Brazil je minimalnim rezultatom slavio u hramu fudbala na Vembliju i to golom maloletnog Endrika, fudbalera Palmeirasa kome će već od ove jeseni "Bernabeu" postati stalni dom.

Prelazak tinejdžerske senzacije u redove Real Madrida već je ugovoren, za sumu od 60 miliona evra, a realizovaće se na 18. rođendan zvezdice Palmeirasa koji je pogotkom Englezima postao najmlađi strelac na Vembliju (novom i starom) u istoriji međunarodnih utakmica, računajući i klupski i reprezentativni fudbal.

Brazil je trijumfom na Vembliju prekinuo neverovatan niz od četiri utakmice bez pobede, a istovremeno je endrik prekinuo i niz od 11 utakmcia Engleske bez poraza. A Dorival Žunior pokazao se kao dobar izbor za novog selektora, ako se po jutru dan poznaje. Prvi ispit nije mu bio lak, a drugi će biti još teži, bez obzira na posrnuće "furije" protiv Kolumbije.

Pre ovog remija u eksperimentalnom sastavu, Španci su vezali šest pobeda u kvalifikacijama za Evro i dve na završnom turniru Lige nacija koji su i osvojili, doduše u finalu su slavili na penale.

Selektor "furije" Luis de la fuente ne može zaista bit izadovoljan učinkom većine rezervista protiv kolumbije, ali je jasno da je svesno izabrao tim da vidi koje su mu alternative u slučaju povreda ili otkaza druge prirodena Evropskom prvenstvu. Protiv Brazila verovatno treba očekivati više prvopozivaca u startnih 11.

Što se tiče Brazila, rišarilson je i dalje pod znakom pitanja zbog Dorivalovog straha da ga ne izgubi za Kopa Amerika jer mu je koleno još rovito. U odustvu Alisona i Edersona, na golu je debitovao Bento koji je opravdao očekivanja i verovatno će početi i protiv Španije. Rodrigo i Vini bi trebalo, prema uputstvima trenera Rel Madrida Karla Ančelotija, da odigraju samo po poluvreme, ali ih svakako čeka topla dobrodošlica na Bernabeuu.

NAŠ TIP: 2-3 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)