"VELIKI ŽUTI" JE DEBITOVAO POBEDOM: Makedonci su ipak ozbiljnija ekipa od Belorusije

O. M.

25. 03. 2024. u 09:59

ZANIMLjIVA utakmica biće odigrana na "Mardan sport kompleksu" u Antaliji. Sastaju se reprezentacije Crne Gore i S. Makedonije.

ВЕЛИКИ ЖУТИ ЈЕ ДЕБИТОВАО ПОБЕДОМ: Македонци су ипак озбиљнија екипа од Белорусије

FOTO: M. Vukadinović

Dve bivše jugoslovenske republike nisu izborile plasman na Euro, pa će im ovo biti neka vrsta probe pred početak novog ciklusa Lige nacija koji je zakazan za jesen.

Crna Gora će biti u grupi B4 sa Velsom, Islandom i Turskom, a Makedonce očekuju susreti sa Jermenijom, Farskim Ostrvima i Letonijom.  

Crnogorci su u novi ciklus ušli sa novim selektorom, legendom hrvatskog i jugoslovenskog fudbala Robertom Prosinečkim koji je drugog februara imenovan za naslednika Miodraga Radulovića. Debi na klupi "hrabrih sokola" imao je protiv Belorusije pre četiri dana, takođe u Antaliji, bilo je 2:0 za izabranike "velikog žutog". 

Prosinečki je izvršio dosta izmena protiv Belorusije i verovatno će tako biti i protiv Makedonaca, kako bi procenio sposobnosti svojih igrača. Demir Škrijelj, krilo lidera crnogorskog prvenstva Mornara, bio je jedini debitant protiv Belorusije, a očekuje se da bi prvi nastup protiv Makedonije mogao da ostvari fudbaler Budućnosti Miloš Brnović.

Makedonija je čudna fudbalska reprezentacija. Pre dve godine pobedili su Italiju u polufinalu baraža za Mundijal, a posle tog senzacionalnog rezultata uspeli su po jednom da odigraju bez pobednika sa Italijom i Engleskom. Sve ostalo je za zaborav, mada navijači "lavova" teško da će ikada zaboraviti blamažu u drugoj utakmici sa Englezima koja je završena pobedom "Gordog Albiona" od čak 7:0.

Makedonija nema pobedu na tri poslednje utakmice, a pre tri dana nisu uspeli "lavovi" da savladaju ni slabašnu Moldaviju koja je u 82. minutu izjednačila na 1:1. 

Ovo će biti četvrti međusobni susret dve reprezentacije. Crna Gora je pobedila u prvom, a naredna dva pripala su Makedoniji. Na sva tri dosadašnja meča padali su golovi na obe strane.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu