"AZURI" SE PROVUKLI PROTIV VENECUELE: Ekvador je još teži ispit za četu Lučana Spaletija

O. M.

24. 03. 2024. u 11:44

ITALIJA i Ekvador sastaju se u prijateljskoj utakmici ove večeri od 21 čas, na "RB Aerni" u Njujorku.

АЗУРИ СЕ ПРОВУКЛИ ПРОТИВ ВЕНЕЦУЕЛЕ: Еквадор је још тежи испит за чету Лучана Спалетија

FOTO: EPA

Utakmica je rana provera ovih dveju reprezentacije pred letošnje konktinentalne šampionate. "Azuri" će ovog juna i jula u Nemačkoj braniti titulu šampiona Evrope, osvojenu pre četiri godine na Vembliju, dok će Ekvador učestvovati na još jednom specijalnom izdanju Kopa Amerike, na kome će pored deset južnoameričkih selekcija učestvovati i šest najboljih iz Lige nacija Konakakaf zone, a sve to održaće se baš na tlu SAD.

A malo je nedostajalo da Italija propusti Evro i ostane bez šansi da brani titulu. Posle izostanka sa dva poslednja Mundijala to bi bila prava katastrofa za jednu od najtrofejnjih svetskih reprezentacija. "Azuri" su se našli u teškoj kvalifikacionoj grupi sa Engleskom, Ukrajinom, Makedonijom i Maltom, a kiks protiv Makedonije je umalo koštao plasmana na završni turnir. Za goli život borili su se izabranici Lučana Spaletija u Hamburgu gde im je bio neophodan bod protiv nominalnog domaćina Ukrajine i u tome su nekako uspeli.

Nije sreća poslužila "azure" ni na žrebu za zavbršni turnir gde će koplja ukrstiti sa Španijom i Hrvatskom, uz neugodnu Albaniju.

Italijani su prvi prijateljski meč u okviru ove mini-turneje u SAD odigrali protiv selekcije Venecuele, gde su teže nego što se očekivalo ostvarili trijumf od 2:1. Uz to, igrač Venecuele Rondon je na samom početku meča promašio penal pri rezultatu 0:0, a pitanje je u kom pravcu bi meč išao da su „žuto-plavi” rano stekli prednost.

Ekvador je takmičenje na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kataru završio u grupnoj fazi, pokupivši simpatije svih ljubitelja fudbala, posebno prikazanom igrom u duelu sa Holandijom. Nažalost, poraz od Senegala koštao ih je plasmana u osminu finala.

Nedugo zatim ova selekcija je započela novi kvalifikacioni ciklus za narednu smotru najboljih svetskih timova i posle šest mečeva zauzima peto mesto sa tri trijumfa (Bolivija 2:1, Čile 1:0 i Urugvaj 2:1) uz dva remija sa Kolumbijom i Venecuelom i poraz od aktuelnog svetskog šampiona Argentine. Ekvadorci su u kombinovanom sastavu ostvarili pobedu u prvoj prijateljskoj utakmici na tlu SAD, protiv selekcije Gvatemale.

NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)