TUNIS I HRVATSKA OTVARAJU NOVO FIFA TAKMIČENJE: "Vatreni" počinju pripreme za EURO, "pustinjske lisice" okreću nosi list posle kraha na AFKON-u

O. M.

23. 03. 2024. u 13:57

TUNIS i Hrvatska će se sastati u glavnom gradu Egipta, Kairu, u subotu od 21 čas u okviru prijateljskog turnira koji organizuje FIFA pod nazivom "FIFA Serija turnira".

ТУНИС И ХРВАТСКА ОТВАРАЈУ НОВО ФИФА ТАКМИЧЕЊЕ: Ватрени почињу припреме за ЕУРО, пустињске лисице окрећу носи лист после краха на АФКОН-у

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je inauguralno izdanje turnira koji bi trebalo da okuplja reprezentacije sa više kontinenata koje inače retko imaju priliku da se sastaju, a prvi učesnici, pored Tunisa i Hrvatske, su domaćin Egipat i Novi Zeland.

Tunis je razočarao na nedavno završenom Afričkom kupu nacija što je rezultiralo otkazom selektoru Džalalu Kadriju koji još uvek nije dobio naslednika. Posle šokantnog poraza od Namibije dva remija, protiv Malija i Južne Afrike nisu bila dovoljna da se izbori nokaut faza u Obali Slonovače.

Ako ništa drugo, ohrabruje dobar početak kvalifikacija za naredni Mundijal, koji bi mogao biti treći u nizu za "pustinjske lisice". Ostvarili su dve pobede, protiv autsajdrea grupe, Sao Tome i Prinsipea i Malavija.

V. D. selektora Montazer Luiči zahvalio se sedmorici igrača sa AFKON-a na dosadašnjem (ne)doprinosu pa će na ovom turniru i u nastavku kvalifikacija za mundijal Tunis izgledati dosta drugačije sa nekim novim snagama.

S druge strane, Hrvatska je uspešno završila kvalifikacije i priprema se za odlazak na Euro sa oreolom mundijalske bronze.

Izabranici Zlatka Dalića su deveti favoriti Evra, gde su smešteni u jednu od težih grupa. Ako se uzme u obzir plasman iz prethodnog izdanja Lige nacija, onda je i najteža jer je čine tri od četiri polufinalists ovog takmičenja, Španija, Italija i naši zapadni susedi.

Teže će čini se Hrvartima biti da prođu grupu nego da ispune cilj i prvi put u istoriji se plasiraju u polufinale kontinentalnog šampionata. Poslednja dva puta stali su u osmini finala.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!