"CRVENI ĐAVOLI" POKORAVAJU DABLIN: Belgija počinje pripreme za Evropsko prvenstvo

O. M.

23. 03. 2024. u 13:04

FUDBALSKA reprezentacija Belgije počinje pripreme za Evro 2024 a prvu utakmicu odigraće u Dablinu protiv selekcije Republike Irske. MEč je na programu od 18 časva na stadionu "Aviva" u glavnom gradu Irske.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ПОКОРАВАЈУ ДАБЛИН: Белгија почиње припреме за Европско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Dok se "crveni đavoi" spremaju za EVRO, Irci prolaze jedan od najtežih perioda u novijoj istoriji.

"Momci u zelenom" upali su u poslednji ešalon fudbalske Evrope, a čini se da se niko u južnom delu Smaragdnog ostrva i ne trudi da nešto promeni. Republika Irska je kvalifikacije za Evro završila sa dve obede protiv diletanata sa Gibraltara i svim ostalim porazima, uz gol razliku 9:10. od čega su sedam golova dali Gibraltaru.

Poslednji pažnje vredan rezultat ostvarili su u junu 2022. godine pobedivši Škotsku sa 2:0 u Ligi nacija. Njihova realnost postale su tesne pobede protiv Malte i JErmenije koja je u poslednje vreme još i koliko-toliko kvalitetna ekipa.

Zato nikoga nije čudilo kada je Stiven Keni napustio selektorsku finskciju a još nije poznato ko će ga zameniti. Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Džon O'Šea vodiće ekipu večeras i za pet dana protiv Švajcarske, ali čini se da on nije u planu za stalni posao čelnicima saveza.

S druge strane, u Dablin dolazi jedna od najboljih reprezentacija Evrope i sveta poslednjih godina. Belgija je favorit iz drugog plana za osvajanje Evra, prednost se ipak daje Engleskoj, Francuskoj i domaćinu Engleskoj, a kladioničari više veruju i Italiji, Španiji pa i Portugalu.

Ipak, posle neuspeha na Mundijalu u Kataru nosi selektor Domeniko Tedesko uneo je novu živost u tim i što je najvažnije probudio zver u Romeluu Lukakuu koji opet rešeta mreže. U pobedi od 5:0 nad Azerbejdžanom robusni centarfor se četiri šuta upisao u strelce. Završio je kvalifikacije kao najbolji strelac sa 14 govoa, četiri više od Kristijana Ronalda, pet više od Kilijana Mbapea i šest vipe od Harija Kejna.

Lukakua nećemo gledati večeras, ali će biti u timu narednog utorka kada Belgija igra protiv Engleske. Tedesko ne može da računa ni na svog najboljeg vezistu Kevina de Brujnea, kao ni na golmana Tiba Kurtou čiji oporavak ide teže nego što se očekivalo.

Ipak, i bez ovog trija, Belgija je favorit u Dablinu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)