SA KROSOM JE DRUGA PESMA: Holandija razbila Škotsku, sada preti i Nemcima

O. M.

26. 03. 2024. u 11:01

DOMAĆIN predstojećeg Evropskog prvenstva Nemačka nastavlja sa pripremama za ovo takmičenje, a naredni protivnik "manšaftu" je selekcija Holandije. Utakmica se igra na "Valdstadionu" u Frankfurtu od 20 časova i 45 minuta.

СА КРОСОМ ЈЕ ДРУГА ПЕСМА: Холандија разбила Шкотску, сада прети и Немцима

Profimedia/ IMAGO

Nemci nisu odigrali takmičarsku utakmicu od onog trilera protiv Kostarike na Mundijalu u Kataru i Pirove pobede od 4:2 kojom su eliminisali Kostarikance iz daljeg takmičenja, a sebi nisu mogli da pomognu.

U narednom periodu odigrali su 12 prijateljskih utakmica i nisu se baš proslavili jer su izgubili polovinu od tog broja, a pobedili su samo četiri puta. Jedini rezultati vredni pažnje u tom razdoblju su pobede nad vicešampionima sveta Francuzima. Prvoj, od 2:1 na "Vestfalenu" u septembru prošle godine, "kumovao" je golman "trikolora" Majk Menjan koji je odigrao ulogu petokolonaša.

Bio je to debi Julijana Nagelsmana na klupi "pancir divizije". On je preuzeo četvorostruke svetske prvake posle otkaza Hansiju Fliku, čoveku koji je uspeo da veže pet utakmica bez pobede, što se Nemačkoj nije desilo nikada od ujedinjenja. 

Uspeo je i Nagelsman da veže tri utakmice bez pobede pre nego što je opet trijumfovao nad Francuzima, ovog puta sa 2:0 i to u gostima, tačnije u Lionu. Ta utakmica obeležila je povratak Tonija Krosa u nacionalni tim i to kakav povratak - vezista Real Madrida bio je ubedljivo najbolji igrač na terenu. 

Rivalstvo Nemačke i Holandije jedno je od najvećih u svetu reprezentativnog fudbala. Datira iz 1974. godine kada su Nemci pobedili Holanđane u finalu Mundijala posle jedne od najvećih borbi na fudbalskom terenu ikada. Ukupno su odigrali 45 utakmica, 16 puta pobedila je Nemačka, 12 puta Holandija, a 17 mečeva završeno je neodlučeno. Ipak, Nemci su pobedili samo tri od poslednjih 13 utakmica.

Holandija je pre četiri dana deklasirala Škotsku sa 4:0 i to je značajan podatak za Nagelsmana jer je "tartan armija" u grupi sa Nemačkom na Evru, uz Mađarsku i Švajcarsku. Takođe, upozorenje za nemački štab, jer nije lako Škotima dati četiri gola, a Nemačka je u poslednje 23 utakmice pokazala slabosti u odbrani. Samo tri puta su uspeli da sačuvaju mrežu, a znali su da prime dva gola i da ih više posluži sreća nego umeće i protiv slabijih ekipa, kao što je bio slučaj u već navedenoj utakmici sa Kostarikom.

Holandija je uprkos brojnim posrtanjima u poslednje vreme ocenjena kao jedan od favorita iz senke u Nemačkoj. Uostalom, poslednju i jedinu titulu evropskih šampiona osvojili su na krilima legendarnog trija Gulit- Van Basten - Rajkard, upravo u Nemačkoj 1988. godine. Deo tog tima bio je i sadašnji selektor "lala" Ronald Kuman.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)