TREBALO BI DA BUDE GOLOVA: Rupe u odbrani gostiju bi mogle biti eksploatisane od strane Litvanaca koji umeju da se ''raspucaju'' kod kuće

V.M.

26. 03. 2024. u 08:00

U revanš utakmici plej-auta za opstanak grupe divizije ''C'' Lige nacija, reprezentacija Litvanije će pred svojim navijačima u Kaunasu od 20.45 čuvati gol prednosti koji je pre pet dana stekla protiv Gibraltara (1:0).

ТРЕБАЛО БИ ДА БУДЕ ГОЛОВА: Рупе у одбрани гостију би могле бити експлоатисане од стране Литванаца који умеју да се распуцају код куће

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Na prvom susretu nije viđeno mnogo lepog fudbala, što se i dalo očekivati s obzirom na kvalitet ekipa. Meč su svakako obeležila dva crvena kartona, ali za 45 minuta, koliko je imala igrača više (Kolenig iskuljen u 26. minutu, a Girdvainis u 71), Litvanija je uspela da stekne prednost preko Kucasa i tako ostvari veliku pobedu pred revanš na svom terenu.

Generalno gledano, Litvanci jesu kvalitetniji tim od Gibraltara, ali to je jedna od retkih evropskih reprezentacija za koju se može reći da su gori od nje. Ova nacija je fokusirana uglavnom na stvaranje kvalitetenih košarkaša, dok se dobar fudbaler pojavi jedanput ili dvaput na deset godina.

Kada se pogleda sastav koji predvodi Edgaras Jankauskas, jasno je zašto su dugi niz godina poslednja i pretposlednja mesta u kvalfikacionim grupama rezervisana za njih.

Od svih imena najviše se ističe kapiten Fedor Černih, fudbaler ruskog porekla koji nije bio dovoljno kvalitetan za ''zbornaju'' pa je ''prebegao'' među ''žute''.

Pored njega, pasioniranim pratiocima fudbala sa ovih prostora može biti interesantan Pijus Širvis koji je letos pojačao Maribor, ali je upisao samo deset nastupa za slovenačkog velikana.

Litvanci su bili sa Srbijom u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, videli smo na tim mečevima da ne poseduju preterani kvalitet, ali uspeli su da osvoje šest bodova na osam odigranih mečeva, što je napredak u odnosu na neke protekle cikluse. Izvan ''orlova'' niko ih nije savladao na njihovom terenu i to im daje veliko samopouzdanje da danas mogu obezbediti opstanak u diviziji ''C'' Lige nacija.

Sa druge strane, o Gibraltaru se nema mnogo toga reći. Od kada je postao član UEFE poznat je kao ''povoljan protivnik'' i svima je rado kad vide da će igrati sa njime.

Krajem 2022. godine su nagovestili da bi moglo doći do poboljšanja kada su u prijateljskim mečevima savladali Lihtenštajn i Andoru, ali od toga nije bilo ništa jer su nakon tog susreta doživeli deset uzastopnih poraza u svim takmičenjima bez postignutog gola.

Svakako najteži bio je onaj protiv Francuza koji nisu imali milost protiv njih i ''spakovali'' su im čak 14 golova 18. novembra 2023. godine.

Predlažemo keca, a uz njega bismo dodali golove jer su Litvanci kod kuće postigli osam golova na protekle četiri utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!