FRANCUZI BI DA POKAŽU ZAŠTO SU GLAVNI FAVORITI NA EURU: Nemačka im je ostala ''dužna'' za poraz iz septembra prošle godine

V.M.

23. 03. 2024. u 07:35

VEČERAS ćemo od 21:00 na ''Park Olimpiku'' u Lionu gledati fudbalski klasik kada se u prijateljskom meču budu sastali Francuska i Nemačka.

ФРАНЦУЗИ БИ ДА ПОКАЖУ ЗАШТО СУ ГЛАВНИ ФАВОРИТИ НА ЕУРУ: Немачка им је остала дужна за пораз из септембра прошле године

FOTO: Tanjug/AP

U pitanju su dve reprezentacije koja sa velikim očekivanjima dočekuju Evrospko prvenstvo, Francuska je univerzalno progrlašena za prvog favorita na takmičenju, dok su Nemci domaćini i pokušaće pred svojim navijačima da naprave iskorak u odnosu na prethodnih par velikih takmičenja koja su uglavnom zavšravala veoma rano, često u grupnoj fazi.

Domaćini su prošetali kroz kvalifikacija zauzevši prvo mesto u grupi ''B'' sa čak 22 osvojena boda. Malo im je falilo i da budu perfektni, ali u poslednjem kolu je Didije Dešam odlučio da pruži šansu rezervistima koji su odigrali 2:2 sa Grcima.

Ono što je posebno impresivno kod Francuza je bila gol-razlika, postigli su čak 29 pogodaka (skoro četiri u proseku), a uz to su samo tri puta vadili loptu iz svoje mreže.

Ako na to dodamo da su u pitanju akteulni svetski vicešampioni, svima je jasno da su ''galski petlovi'' apsoultni na predstojećem Euru koji će pokušati da osvoje treći put u svojoj istoriji, prvi nakon 2000. godine.

Sa druge strane, Nemačka kao domaćin nije morala da igra kvalifikacije, pa je bila deo velikog broja prijateljskih utakmica i ne može se reći da se proslavila na njima.

Nakon Svetskog prvenstva u Kataru koje su razočaravajuće završili u grupnoj fazi, Nemci su odigrali 11 prijateljskih mečeva i na njima su ostvarili samo tri pobede uz dva remija i čak šest poraza.

''Di Manštaft'' je toliko loše izgledao u jednom trenutku da je savez odlučio da smeni selektora Hansija Flika, te je nastala panika oko toga ko će voditi ekipu na Euru, ali kao ''spasilac'' pojavio se supetalentovani Julijan Nagelsman.

Ni tridesetšestogodišnjak nije mnogo toga promenio, slavio je samo jedanput na četiri utakmice od kada je preuzeo kormilo, ali najavio je da će njegova selekcija biti spremna za veliko takmičenje.

Glavna boljka ove reprezentacije je nedostatak ubitačnog centafora, od kada se Klose povukao osvajanjem Svetskog prvenstva 2014. godine, Nemačka nema pravu devetku i Nagelsman je često morao da poziciju napadača ''krpi'' igračima poput Haverca kojem mesto špica nije prirodna pozicija ili Filkruga koji realno gledano ne poseduje kvalitet potreban da se bude centafor ''pancera''.

Što se tiče međusobnih duela, zanimljivo je da su jedan od pomenutih retkih trijumfa Nemci ostvarili upravo protiv Francuza na poslednjem obračunu večerašnjih rivala. Sastali su se sredinom septembra prošle godine i Miler i Sane su trasirali put kad pobedi ''manšafta''.

Ako pogledamo izostanke, jedini koji se ističe je Antoan Grizman koji je u Dešamovom sistemu jedan od glavnih igrača i trenutni fudbaler Atletika će propustiti meč za Fracusku po prvi put nakon sedam godina i tako će prekinuti neverovatan niz od 84 vezana nastupa za ''galske petlove''.

Očekujemo zanimljiv meč između dve veoma dobre ekipe i verujemo da će biti golova kao na njihovom obračunu sredinom septembra 2023. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!