"BOGINJA PROVINCIJE" NADOMAK LIGE ŠAMPIONA: Fiorentina šest utakmica bez poraza

O. M.

17. 03. 2024. u 12:08

ATALANTA dočekuje Fiorentinu u jednom od derbija 29. kola italijanske Serije A.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ НАДОМАК ЛИГЕ ШАМПИОНА: Фиорентина шест утакмица без пораза

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Atleti azuri d Italija".

Atalanta u ovaj meč ulazi nakon plasmana u četvrtfinale Lige Evrope, savladavši na svom terenu Sporting iz Lisabona rezultatom 2:1, golovima Lukmana i Skamaka. U narednom kolu čeka ih izuzetno težak ispit u vidu Liverpula.

"Boginja provincije" sa 47 osvojenih bodova trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Serije A. Zaostaje sedam bodova za Bolonjom i pozicijom koja donosi nastup u Ligi šampiona naredne sezone, ali sa utakmicom manje u odnosu na tim Tijaga Mote.

U prošlom kolu su remizirali 2:2 u Torinu na gostovanju kod Juventusa zahvaljujući golovima dvostrukog strelca Teuna Kpmajnersa.

Fiorentina je propustila veliku priliku u prošlom kolu Serije A da ostvari trijumf na svom terenu protiv Rome, s obzirom da je imala gol prednosti do 95. minuta, kada su gosti preko Ljorentea uspeli da izjednače i konačni rezultat je bio 2:2.

Nakon 28 mečeva, izabranici Vinćenca Italijana su na osmoj poziciji na tabeli sa 43 boda, četiri zaostatka za narednim protivnikom.

Ipak, dobili su pozitivan podsticaj u četvrtak uveče kada su pred svojim navijačima odigrali nerešeno 1:1 protiv Makabija iz Haife i tako se plasirali u četvrtfinale Lige konferencija, gde će se suočiti sa češkim Plzenom.

Bez poraza su šest utakmica u svim takmičenjima ali imaju samo dve prvenstvene pobede u poslednjih deset kola, što može da ih košta plasmana u evro-kupove dogodine, ako ne poprave ovaj bilans.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)