REAL MADRID 13 GODINA BEZ PORAZA OD OSASUNE: Belingamu je ovo poslednji meč suspenzije

O. M.

16. 03. 2024. u 07:12

OSASUNA u subotu od 16 časova i 15 minuta na stadionu "El Sadar" u Pamploni dočekuje Real Madrid. Meč se igra u okviru 29. kola španske La lige.

РЕАЛ МАДРИД 13 ГОДИНА БЕЗ ПОРАЗА ОД ОСАСУНЕ: Белингаму је ово последњи меч суспензије

FOTO: Tanjug/AP

Osasuna je prošlog vikenda prekinula niz od četiri utakmice bez poraza, poštoje izgubila sa 2:0 od Đirone. Taj rezultat je ostavio ekipu Jagobe Arasatea sa 36 bodova iz 28 utakmica, što je trenutno dovoljno za deseto mesto u La ligi.

Imaju šest bodova zaostatka za šestoplasiranim Real Betisom i mestom koje sigurno vodi u evropsko takmičenje.

"Crveni" su prošle godine završili na sedmom mestu u La ligi, kao i u finalu Kupa kralja, ali je došlo do pada u njihovoj formi u sezoni 2023/24, a najveći problem predstsavlja odsustvo onzistentnosti u igri. Osasuna je pobedila šest, remizirala tri i izgubila pet od svojih 14 domaćih utakmica u ligi ove sezone, a dočekaće ekipu Real Madrida koja ima najbolji učinak u gostima u španskoj ligi ove sezone, sakupivši 31 bod iz 14 utakmica uz devet pobeda.

Tim iz Pamplone takođe nije uspeo da pobedi Real Madrid u elitnom razredu španskog fudbala od januara 2011. godine, pretrpevši poraz od 4:0 u prvom ovosezonskom susretu, na Bernabeuu ranije ove sezone.

Osasuna će u subotu nastupiti bez četiri igrača zbog povreda. Za selekciju su nedostupni Aimar Oroz, David Garsija, Kike Barha i Ruben Pena. Ante Budimir je igrač na koga odbrana Real Madrida treba da obrati posebnu pažnju. On je postigao 14 golova u La ligi deli treću poziciju na listi strelaca sa Dovbikom iz Đirone, a iza Hetafeovog Borhe Majorala i lidera Džuda Belingama iz Real Madrida.

"Blankosi" su trenutno lideri La Lige sa 69 bodova. Ekipa Karla Anćelotija ima sedam bodova više od drugoplasirane Đirone i osam bodova ispred trećeplasirane Barselone. Iako ima još dosta fudbala da se igra do kraja sezone, Real je vrlo blizu da vrati tiluru šampiona na "Santjago Bernabeu".

Madriđani su takođe ranije ovog meseca izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, gde ih čeka dvomeč sa šampionom Evrope Mančester sitijem.

Bili su impresivni u prvenstvu prošlog vikenda, zabeleživši pobedu od 4:0 nad Seltom iz Viga na svom stadionu. Real Madrid će poslednju utakmicu u mesecu igrati na svom terenu, 31. marta, sa Atletik Bilbaom, dok ih u aprilu čeka Liga šampiona.

Real Madrid je zabeležio pobede u poslednja dva gostovanja Osasuni u najvišem razredu španskog fudbala, uključujući i 2:0 prošle sezone.

Inače, Real je jedini poraz ove sezone u ligi doživeo na gostovanju Atletiko Madridu rezultatom 3:1 još u septembru.

Što se tiče povreda, Tibo Kurtoa, Eder Militao i David Alaba i dalje su van konkurencije za tim, dok je i Dani Sebaljos pod znakom pitanja, zbog problema sa listovima.

Karlo Ančeloti će takođe morati da sastavi tim bez najboljeg igrača ekipe i strelca Lige, Džuda Belingema, koji treba da odsluži drugu utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona zarađenog protiv Valensije. Time će engleski majstor fudbala odslužiti kaznu za zločin koji je možda izazvao i sudija koji je izazvao njegovu reakciju poništivši mu gol jer ga je navodno postigao po isteku vremena za igru.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&0-3 (kvota 2.22)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!