"ŽUTA PODMORNICA" POČELA DA IZRANJA: Je li došao kraj i Sosijedadovoj krizi?

O. M.

15. 03. 2024. u 10:20

UTAKMICOM u San Sebastijanu između Real Sosijedada i Kadiza, u petak od 21 čas u Reale areni, otvara se 29. kolo španske La lige.

ЖУТА ПОДМОРНИЦА ПОЧЕЛА ДА ИЗРАЊА: Је ли дошао крај и Сосиједадовој кризи?

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Real Sosijedad je daleko od prošlosezonskog učinka kada je završio na četvrtom mestu u La ligi i izborio direktne kvalifikacije u grupnu fazu Lige šampiona, ali ekipa Imanola Algvasila je rešena da se bori do samog kraja takmičenja da obezbedi bar mesto u Ligi konferencija.

Trenutno, sa 43 osvojena boda iz 28 utakmica odigranih u španskom prvenstvu, zauzimaju šestu poziciju na tabeli sa samo jednim bodom više od sedmoplasiranog Betisa i čak 10 bodova manje od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida.

Sosijedad je u problemima u poslednje vreme. Pretrpeli su četiri uzastopna poraza pre nego što su prošlog vikenda konačno pobedili, i to Granadu na gostovanju sa 3:2.

Uprkos tome što je morao da juri zaostatak od jednog gola tokom celog meča, uz dosta prilika za gol na obe strane, Real Sosijedad je pokazao karakter da osvoji sva tri boda u samoj završnici meča, a Andre Silva je postigao gol u 85. minutu.

Ova pobeda će svakako pomoći ekipi da vrati samopouzdanje koje je izgubila prethodnih nedelja.

S druge strane, jedini cilj Kadiza je da izbegne ispadanje iz društva najboljih ekipa Španije. Trenutno su sa 22 osvojena boda u opasnoj zoni, na dva boda manje od pozicije koja im donosi opstanak u ligi. Sa deset kola do kraja takmičenja, može se zaključiti da imaju dovoljno vremena da izbore opstanak, a forma koju su pokazali u poslednje vreme ide im u prilog.

Kadiz je u poslednje tri utakmice osvojio pet bodova. Remizirali su 2:2 na svom terenu protiv Selte iz Viga, a zatim odigrali 1:1 na gostovanju Rajo Valjekanu.

Ipak, najveće iznenađenje Kadiz je napravio u prošlom kolu kada je pred svojim navijačima slavio protiv Atletiko Madrida sa 2:0, golovima dvostrukog strelca Huanmija u 24. i 64. minutu meča.

Na krilima ovog trijumfa Kadiz bi mogao da napravi još jedno iznenađenje, a ako ništa drugo, od "žute podmornice" može se očekivati da postiže golove, što je prijatna novost kada je ovaj tim u pitanju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!