"JARČEVI" ŽELE DA IZBEGNU BARAŽ: Lajpcig još luta u potrazi za formom

O. M.

15. 03. 2024. u 11:22

RB LAJPCIG gostuje u Kelnu u prvoj utakmici 26. kola nemačke Bundeslige.

ЈАРЧЕВИ ЖЕЛЕ ДА ИЗБЕГНУ БАРАЖ: Лајпциг још лута у потрази за формом

FOTO: Tanjug/AP

"Jarčevi" su u velikim problemima, kojima se kraj ne nazire. Oni su 16. na tabeli sa 18 bodova i nalaze se na mestu koje vodi u baraž za ispadanje.

Zaostaju sedam bodova za Bohumom, Union Berlinom i Volfsburgom, ali imaju samo dva boda prednosti od Majnca.

Keln je bez pobede u poslednjih pet ligaških utakmica i ima samo jednu pobedu u poslednjih 12 utakmica. Sa 19 golova imaju najgori napad u ligi i jedan od gorih u svim ligama petice.

Nisu uspeli da postignu gol u 11 utakmica i u toj kategoriji samo je Union Berlin lošiji. Šest od poslednjih sedam utakmica završeno je sa manje od tri gola, a na četiri od tih sedam utakmica oba tima su davala gol.

Keln je na svom terenu osvojio samo devet bodova i jedino je Darmštat lošiji domaći tim u ligi od njih.

Protiv najboljih timova u ligi, u 14 utakmica doživeli su devet poraza, uz samo jednu pobedu. Nisu uspeli da postignu gol u osam poraza. Jedina pozitivna stvar za Tima Šulca je to što je šest od preostalih devet utakmica protiv ekipa iz drugog dela tabele.

Red bul Lajpcig je eliminisan iz Lige šampiona i Kupa Nemačke, pa im je Bundesliga ostala jedina šansa da izbore Evropu na jesen.

U ligi su peti na tabeli sa 46 bodova, a Dortmund ima samo bod više. Postoji šansa da Bundesliga ima i pet klubova u Ligi šampiona, ali na to se ne sme računati sa izvesnošću jer su Englezi i Italijani trenutno u prednosti na Uefinoj godišnjoj listi koeficijenata, pa Lajpcig mora da pokuša da završi na četvrtom mestu.

Od početka drugog dela sezone "bikovi" nikako ne mogu da se ustale u formi. Imaju četiri pobede i pet poraza u 11 utakmica u svim takmičenjima. Od toga, četiri pobede i četiri poraza u Bundesligi.

Dobri su protiv ekipa iz donjeg dela tabele. U 13 utakmica doživeli su dva poraza i pobedili u devet utakmica.

U gostima su loši od početka novembra i imaju samo dve pobede u osam utakmica. Ali nisu uspeli da postignu gol na samo jednom gostovanju.

Pet od njihovih devet utakmica u drugoj polovini sezone završilo je sa više od 2,5 gola, a u poslednjih osam ligaških utakmica imamo prosek od 3,75 golova po utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,06)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!