FENER NA TADIĆEV POGON GAZI KA NAREDNOJ FAZI: Kapiten Srbije je briljirao pre sedam dana, da li će to i večeras biti slučaj?

V.M.

14. 03. 2024. u 07:50

FUDBALERI Fenerbahčea ne bi trebali da imaju problema da se plasiraju u četvrtfinale Lige konferencija jer će pred svojim navijačima protiv Rojal uniona braniti velikih 3:0 koje su ''doneli'' iz Belgije. Meč se igra na stadionu ''Šukru Sarakoglu'' sa početkom u 18.45.

ФЕНЕР НА ТАДИЋЕВ ПОГОН ГАЗИ КА НАРЕДНОЈ ФАЗИ: Капитен Србије је бриљирао пре седам дана, да ли ће то и вечерас бити случај?

FOTO: Profimedia

Fener je ponovo počeo da liči na tim iz prvog dela sezone, a potvrdu toga da se nalazi u odličnoj formi videli smo pre sedam dana u Belgiji. Turski predstavnik je u potpunosti nadigrao Rojal union, od početka do kraja meča i kući je ''doneo'' velika tri gola prednosti koje ne bi trebalo da ima problema da sačuva pred svojim navijačima. 

Pogotoke na prvom susret postigli su Batšuaji, Ostervolde i Tadić. Srpski reprezentativac je bio precizan sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena, a tim pogotkom je krunisao veoma dobru partiju koju je prikazao na ''Loto parku'', gotovo sigurno trasiravši put Fenera ka narednoj fazi.

Ako na sjajno izdanje iz proteklog četvrtka dodamo to da je Fenerbahče neporažen na poslednjih 11 utakmica na svom terenu, jasno je koliko je težak zadatak pred Unionom i zašto gotovo svi već vide ''kanarince'' u njihovom prvom evropskom četvrtfinalu još od sezone 2012/13. kada su dogurali do polufinala Lige Evrope gde ih je izbacila Benfika.

Takođe, treba istaći veoma slabe nastupe Belgijanaca na strani u Ligi Evrope ove sezone, odigrali su tri utakmice u gostima u grupnoj fazi takmičenja i ne samo da nisu pobedili nijedan meč, već su osvojili samo jedan bod, a usput nisu postigli nijedan gol!

Ono što deluje kao dosta bitnije za goste od ovog meča je borba za titulu u Župiler pro ligi. Dočekaće plej-of na prvom mestu jer pred poslednje kolo regularnog dela takmičenja beže šest bodova drugoplasiranom Anderlehtu i nalaze se u odličnoj poziciji da konačno osvoje titulu koja im je izmicala iz ruku u poslednje dve sezone.

Isto se može reći i za Fener koji zaostaje dva boda za Galatom u turskoj Superligi devet kola pre kraja, ali trener Ismail Kartal ima bolji tim i širi roster na raspolaganju, tako da je njegova ekipa i te kako sposobna da se bori na dva fronta.

Ako pogledamo izostanke, situacija je slična kao na prvoj utakmici.

Gosti će biti bez Amure, Buržesa, Rodrigeza, Makalistera i Lejsena, dok će kod domaćina meč propustiti Perez, King, Bonući, Krunić, Bekao i Jukšek.

Očekujemo sličan meč kao onaj u Belgiji, Rojal union će igrati otvoreno jer nema šta da izgubi, a takav stil fudbala odgovara iskusnom Feneru koji je pokazao da zna kako se igra sa Belgijancima i zbog toga predlažemo golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)