ARSENAL JURI GOL ZAOSTATKA PRED SVOJIM NAVIJAČIMA: ''Zmajevi'' se nadaju da ponovo mogu zatvoriti sve prilaze svom golu

V.M.

12. 03. 2024. u 08:05

U revanš utakmici osmine finala Lige šampiona fudbaleri Arsenala će na svom ''Etihadu'' juriti gol zaostatka protiv Porta od 21:00.

АРСЕНАЛ ЈУРИ ГОЛ ЗАОСТАТКА ПРЕД СВОЈИМ НАВИЈАЧИМА: Змајеви се надају да поново могу затворити све прилазе свом голу

FOTO: Tanjug/AP

Tobdžije su se nakon dugih sedam godina vratile u nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja, ali preti im mogućnost da završe učešće u njoj odmah u osmini finala jer ih je Porto savladao na ''Dragau'' sa 1:0.

Izabranici Mikela Artete su nonšalantno ušli u taj meč, mislili su da će ''počistiti'' porutgalskog velikana kao što čine svim timovima u Premijer ligi, ali ne da se to nije desilo, već nisu uputili nijedan šut u okvir gola ''zmajevi'' su bili bolji rival na terenu i zasluženo su došli do pobede  maestralnim pogotkom Galena sa 25 metara kojim je u 94. minutu matirao Raju.

Sada predstoji teži zadatak pred Portom, a to je sačuvati prednost od jednog gola na ''Emirejtsu'', stadiona sa kojeg je retko ko odnosio bodove ove sezone.

Arsenal nije mogao u boljoj atmosferi da dočeka ovaj revanš, jer se proteklog vikenda nakon dugo vremena popeo na vrh tabele Premijer lige.

Savladao je Brentfotd u malom gradskom derbiju sa 2:1, a onda su mu želje uslišene jer su Siti i Liverpul podelili plen na ''Enfildu (1:1) i sada zbog bolje gol-razlike u odnosu na redse drži prvo mesto. Tik iza njih nalaze se građani koji imaju poen manje od vodećeg dvojca i sigurno je da ćemo u poslednjih deset kola gledati jednu od najzanimiljvijih borba za titulu u skorijoj istoriji.

Forma Arsenala je na neverovatno visokom nivou, vezali su osam pobeda u Premijer ligi, a da nije bilo neuspeha protiv Porta bili bi neporaženi više od dva meseca jer su pre tog meča poslednji put napustili teren pognuter glave početkom januara kada ih je u FA kupu savladao Liverpul.

Što se tiče Lige šampiona, ''tobdžije'' će večeras igrati protiv tradicije koja nalaže da gotovo sigurno ispadaju kada izgube prvi susret u dvomeču. 

To je bio slučaj čak devet od poslednjih deset puta kada su gubili prvi meč, ali zanimljivo je to da jedini put kada su uspeli da preokrenu zaostatak protivnik im je bio Porto, u sezoni 2009/10 kada su ujedno i poslednji put igrali četvrtfinale najjačeg evrospkog takmičenja.

Sa druge strane, pošto su Benfika i Braga već završili svoje učešće u Ligi šampiona, čast portugalskog fudbala u najelitnijem evropskom takmičenju braniće Porto koji se šesti put u poslednjih sedam sezona plasirao u nokaut fazu takmičenja.

On će sa dosta samopouzdanja doći u englesku prestonicu jer je sebi pokazao da ume da igra sa Arsenalom. Naravno da ćemo večeras 

gotovo sigurno gledati drugačiju utakmicu i da će gosti verovatno biti u podređenom položaju, ali brzonoga krila Galeno i Konseisao će biti spremni da pokrenu kontru ukoliko im se otvori šansa.

Zanimljivo je da kao i Arsenal, gost igra protiv tradicije, jer od kada je 2004. na putu ka čuvenoj tituli prvaka Evrope savladao Mančester junajted, nikada nije eliminisao englesku ekipu koje su ga čak sedam puta zaredom izbacivale iz Lige šampiona.

Što se tiče forme ekipe, trijumf nad ''tobdžijama'' dao je vetar u leđa ''lavovima'' koji su nakon njega ostvarili tri pobede od kojih se najviše ističe ''demoliranje'' večitog rivala Benfike na ''Dragau'' sa 5:0.

Izostanci nisu prevelik problem ni za jedne ni druge, domaćini su bez Timbera, Tomijasua i Martinelija, dok će kod gosta meč propustiti Markano, Veron i Zadusi.

Ključ će biti uvodni period meća, ukoliko Arsenal uspe da ''otvori'' Porto ne bi trebao da ima većih problema oko plasmana u narednu fazu, ali ako Portugalci uspeju da zatvore prilaze svom golu nervoza bi mogla da odradi svoj s obzirom da su tobdžije dosta mlada ekipa i pogura ''zmajeve'' ka četvrtfinalu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!