ARSENAL I ATLETIKO NAPADAJU OSAM NAJBOLJIH IZ MINUSA: Danas i sutra revanši osmine finala LŠ

S. R.

12. 03. 2024. u 14:00

Četvrtfinale Lige šampiona kompletiraće se u utorak i sredu . Preostale četiri utakmice su otvorene i niko nije otpisan iz bitke za osam najboljih.

АРСЕНАЛ И АТЛЕТИКО НАПАДАЈУ ОСАМ НАЈБОЉИХ ИЗ МИНУСА: Данас и сутра реванши осмине финала ЛШ

FOTO: Tanjug/AP

U prvoj večeri, u utorak (21.00), najzanimljivije će biti na „Možuiku“ gde će Barselona biti favorti protiv Napolija, nakon remija u prvom dvoboju (1:1). U dosadašnja dva susreta, Katalonci protiv tima sa juga Italije u evrokupovima imaju remi i pobedu.

Međutim, tada je deo njihovog tima bio Leo Mesi, dok se sada njihov trener Ćavi muči da otključa napadački potencijal ekipe. Gosti sa druge strane imaju trećeg stratega u sezoni, odavno više nisu ni nalik timu koji je stigao dominantno do krune u Seriji A.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni na „Emiratima“. Porto je u prvoj utakmici (1:0) naterao Arsenal da puca ćorcima i „topdžije“ su neočekivano odigrale slabu utakmicu. Ipak, četa Mikela Artete uz sebe ima tradiciju.

Za prolaz će im biti potrebno da dobiju sa dva gola razlike i zamišljaju scenario kao iz 2006, kada su „zmajeve“ porazili 2:0, a najvijačima su u sećanju i ubedvljiviji trijumfi od 4:0 2008. i 5:0, dve sezone kasnije.

U sredu će najveća pažnja bizi usmerena u prestonicu Španije. Atletiko je doživeo minimalan poraz u prvom meču od Intera, iako je trebalo da prođe i lošije.

Obe ekipe se nisu mnogo zaletale, iako su ove sezone efikasnije nego ikada pre. Brzi gol u bilo kojoj mreži mogao bi da otvori meč i pruži možda i pravu goleadu.

Efikasnost se svakako očekuje od Borusije Dormund i PSV Ajndhovena. Sa napadačkom filozofijom, Holanđani imaju čemu da se nadaju, jer se nalaze u boljoj formi.

U prvom susretu nije bilo pobednika (1:1), a s obzirom na ulog i značaj megdana za oba tima, može lako da se desi i da treneri „povuku ručnu“ i krenu u šahovsko nadigravanje.

Kvote za osvajača Lige šampiona

1. Mančester siti 2,85

2. Real Madrid 5,65

3.Bajern Minhen 7,15

4. Arsenal 7,30 

5. Inter 10,20

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)