POVREDE ''OSAKATILE'' NADE JUNAJTEDA DA MOŽE U LIGU ŠAMPIONA: ''Crven đavoli'' traže prekid negativnog niza protiv slabašnih ''karamela''

V.M.

09. 03. 2024. u 13:19 >> 13:19

DANAŠNjI program Premijer lige otvoriće Junajted i Everton koji se sastaju na ''Old trafordu'' od 13:30.

ПОВРЕДЕ ОСАКАТИЛЕ НАДЕ ЈУНАЈТЕДА ДА МОЖЕ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Црвен ђаволи траже прекид негативног низа против слабашних карамела

Foto Profimedia

Turbulenta sezona domaćina se nastavlja, nakon odlične serije sa kraja januara i početka februara od četiri vezane trijumfa doživeli su uzastopne poraze i tako smanjili svoje šanse u borbi za Ligu šampiona.

Prvo ih je Fulam iznenadio na ''Old trafordu'' (1:2) pogotkom Ivobija u poslednjim trenucima meča, a zatim ih je proteklog vikenda u Mančesterskom derbiju Siti rutinski savladao sa 3:1.

Iako je Junajted poveo protiv gradskog rivala i sačuvao prednost do poluvremena, dominacija ''građana'' na terenu je bila ogromna i samo je bilo pitanje vremena kada će ''otključati'' mrežu Onane što su i uradili početkom drugog dela igre i na kraju više nego zasluženo slavili.

Doduše sa time se ne slaže Erik ten Hag koji je očigledno gledao drugačiji meč nego ostatak sveta jer je izjavio da su njegovi izabranici igrali dobro i da su mogli do pobede da su imali malo više sreće, iako su uputili samo tri šuta na gol Edersona, napspram 27 Sitijevih ka mreži Onane.

Ono što očigledno je da su zdrastvene muke glavni problem Junajteda, od kada se povredio Rasmus Hojlund, najbolji igrač Premijer lige za februar mesec, ''crveni đavoli'' se muče napadački, a o defanzivnim mukama ne treba trošiti reči jer je odsutna čitava prva defanzivna četvorka, pa Ten Hag mora ''krpiti'' rupe sa omladincima i nedostojinim rezervama.

Takođe, poraz od Sitija dodatno boli zbog pobeda Totenhema i Aston vile koji su im se sada dodatno odmakli i domaćini će teško doći do Lige šampiona jer im petopalsirani Sparsi (odigrali meč manje od Junajteda), odnsono četvrtoplasirana Vila beže šest i devet bodova.

Sa druge strane, ono što čuva Everton van zone ispadanja je odluka Fudbalskog saveza sa im smanji kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja sa deset na šest bodova, jer fudbal koji trenutno igraju nije na zavidnom nivou.

Dovoljno je reći da su poslednji prvenstveni trijumf ostvarili još sredinom decembra kada su bili bolji od Barnlija, a nakon toga su vezali čak deset premijerligaških mečeva bez pobede.

Evidentno se nalaze u velikom padu, ali pored ''ublažene'' kazne, slabe igre Lutona ga drže izvan zone ispadanja i ''karamele'' imaju pet bodova više od ''šeširdžija'' koje su realno gledano jedina ekipa koja može da se izdigne iz donjeg doma jer su Barnli i Šefild već prežaljeni.

Tradicija takođe neće biti na strani Evertona kojeg je Mančester savladao na poslednja četiri međusobna duela uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 0:3 na ''Gudisonu''.

Jedina dobra stvar za goste je što nemaju problema sa povredama, tako da će trener Šon Dajš imati čitav roster na raspolaganju.

Kvota na kec je velika i verujemo da je vredi probati, a za hrabrije bi dodali 0-3 golova zbog povrede Hojlunda i napadčki problema Evertona (dao tri gola na poslednje četiri utakmice).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,91)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)