POSLEDNJA ŠANSA ZA BAJERN I TUHELA? Lacio će braniti 1:0 iz prve utakmice

O. M.

05. 03. 2024. u 09:17

BAJERN iz Minhena dočekuje Lacio na "Alijanc areni" u utorak od 21 čas, u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. Prvi meč završen je pobedom Lacija od 1:0 u Rimu.

ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА БАЈЕРН И ТУХЕЛА? Лацио ће бранити 1:0 из прве утакмице

FOTO: Tanjug/AP

Minhenski klub je u nezapamćenoj krizi. Imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, ali kriza traje još od novembra kada su Bavarci šokantno ispali iz Kupa Nemačke od niželigaša Sarbrikena koji ih je u drugom kolu pobedio sa 2:1.

Deset kola pre kraja Bundeslige zaostaju čak deset bodova za Bajer Leverkuzenom i snovi o 12. uzastopnom naslovu prvaka su odavno raspršeni. U poslednjem kolu odigrali su 2:2 na gostovanju Frajburgu, gde je domaći tim vodio od 12. minuta sa 1:0, da bi na kraju u 87. minutu morao da spasava bod.

Pored toga, oni su na ivici ispadanja iz Lige šampiona nakon što su izgubili 1:0 u prvoj utakmici u Rimu. Pošto su izgubili i u Superkupu od Red bul Lajpciga na startu sezone, izgleda da će bavarski gigant ove sezone ostati bez ijednog pehara.

Statistika susreta sa italijanskim timovima na "Alijanc areni" daje nadu navijačima Bajerna da bi 0:1 iz Rima moglo da se nadoknadi, jer Bajern je na ovom stadionu pobedio šest od sedam utakmica protiv ekipa iz Serije A, izgubivši samo prvu u tom nizu. Jedan od poraženih je i Lacio koji je pre tri godine izgubio sa 2:1. To je ujedno i jedini put da su Bavarci pobedili sa manje od dva razlike, mada su na rimskom "Olimpiku" bili  ubedljiviji - 4:1.

S druge strane, Lacio putuje u Minhen sa golom prednosti zahvaljujući Imobileovom preciznom izvođenju kaznenog udarca u prvoj utakmici u Rimu. Bajern je imao veći posed, a i veći broj udaraca prema golu protivnika, ali nijedan udarac nije išao u okvir gola.

Lacio nije u tako lošoj formi kao Bajern, ali daleko od toga da briljira. Izabranici Maurisija Sarija upisali su tri poraza u poslednje četiri utakmice u Seriji A, a pet u poslednjih osam domaćih utakmica, računajući i poraz u polufinalu Superkupa od Intera.

U poslednjih osam dana vezali su dva poraza, od Fiorentine na strani i od Milana kod kuće, a taj meč na "Olimpiku" završili su sa osam igrača zbog crvenih kartona.

Lacio će na ovom meču nastupiti bez Patrika i Rovele, dok trener Bajerna Tomas Tuhel ima mnogo više kadrovskih problema. Upamekano nema pravo nastupa zbog crvenog kartona, a njegovi zemljaci Koman i Boeji su povređeni, kao i Marušić, Mazrui, Sar...

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)