KAPITEN SRPSKE REPREZENTACIJE PREDVODI SVOJ TIM: Feneru neće biti lako u belgijskoj prestonici

V.M.

07. 03. 2024. u 07:35

U prvoj utakmici osmine finala Lige konferencije fudbaleri Rojal Uniona će ugostiti Fenerbahče (21.00). Kao i na svim mečevima do sada, Rojal Union će večeras biti domaćin na ''Loto parku'' umesto na svom ''Žozef Marijenu'' koji ne ispunjava uslove UEFE.

КАПИТЕН СРПСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ПРЕДВОДИ СВОЈ ТИМ: Фенеру неће бити лако у белгијској престоници

FOTO: Profimedia

Ipak, Tuluz ga je nadigrao i belgijski predstavnik je morao da se zadovolji trećim mestom u grupi koje ga je ''spustilo'' u Ligu konferencija gde je morao da igra plej-of za osminu finala.

U njemu se sastao sa Ajntrahtom protiv kojeg je u veoma zanimljivom dvomeču slavio sa 4:3 ukupnim rezultatom. Na prvom meču u Belgiji viđena je veoma interesantna i ujednačena utakmica koja je završena remijem (2:2), ali u nemačkoj je četa Aleksandra Blesina pokazala klasu i zasluženo prošla dalje trijumfom od 2:1.

Pored dobrih igara u Evropi, odlično nastupaju i u domaćem prvenstvu gde ponovo vode glavnu reč kao i u poslednje dve godine kada nisu uspevali da se dokopaju titule, ali deluje da je ove godine vreme da se popnu na tron Župiler pro lige.

Igraju ubedljivo najbolji fudbal od svih timova, izgledaju odlično na terenu i dva kola pre kraja regularnog dela sezone nalaze se na prvom mestu sa osam poena prednosti u odnosu na Anderleht.

Takođe, domaćini se nalaze u fantastičnoj formi, neporaženi su na poslednjih sedam utakmica, a pritom su vezali pet pobeda pred večerašnji meč.

Jasno je da Fenerbahčeu neće biti lako na ovom gostovanju, pogotovo ako uračunamo to da ne izgleda dominantno kao na početku kampanje.

Na poslednjih pet mečeva gosti su imali dva ''kiksa'', izbačeni su iz turskog kupa od Ankarakudžua i usput su remijem sa Alanjom dopustili Galati da preuzme prvo mesto i sada zaostaju dva boda za glavnim rivalom u borbi za titulu.

Iako se nalazi u blagom padu forme, Fener u svom sastavu ima veliki broj kvalitetnih igrača koji su dovedeni da rešavaju utakmice kao što je večerašnja i mogu da se ''upale'' u svakom trenutku.

Najveća imena su svakako fudbaleri sa ovih prostora, Edin Džeko i Dušan Tadić, a tu su još Under, Fred, Šimanovski...

Što se tiče igranja u Evropi, gosti su rutinski prošli kvalifikacije za Ligu konferencija gde su zauzeli prvo mesto u grupi ''H'' isred Ludogoreca, Nordšelanda i Spartak Trnave direktno se plasiravši u osminu finala.

Ako pogledamo zdravstvenu situacija, oba kluba imaju problema sa izostancima.

Domaćin će biti bez Lejsona, Rodrigeza, Nakalistera i Lapusana, dok će kod gostiju meč propustiti Perez, King, Kaveči i Jukšek.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu