SITI VEĆINU POSLA ODRADIO U DANSKOJ: Za vikend ga očekuje veliki derbi sa Liverpulom, hoće li Gvardiola odmarati igrače za tu utakmicu?

V.M.

06. 03. 2024. u 07:40

U revanšu osmine finala Lige šampiona fudbaleri Mančester sitija će na ''Etihadu'' ugostiti ekipu Kopenhagena (21:00). ''Građani'' su prvi susret u Danskoj rešili u svoju korist rezultatom 3:1, tako da ne bi trebalo da imaju problema sa rutinskim obezbeđivanjem plasmana u narednu fazu.

СИТИ ВЕЋИНУ ПОСЛА ОДРАДИО У ДАНСКОЈ: За викенд га очекује велики дерби са Ливерпулом, хоће ли Гвардиола одмарати играче за ту утакмицу?

Foto: Profimedia

Mančester siti je prošle sezone konačno uspeo da osvoji Ligu šampiona savladavši Inter u finalu pogotokom Rodrija (1:0), a sada pokušava da obrani tron i postane prvi tim kojem je to pošlo za rukom kada je Real Madrid pod palicom Zinedina Zidana osvojio tri uzastopne titule u periodu od 2016. do 2018. godine.

Gosti su odbranu trofeja započeli veoma dobro, ''prošetavši'' se kroz grupu fazu. Doduše, imali su sreće na žrebu jer su igrali sa Lajpcigom, Zvezdom i Jang bojsom, pa i ne čudi što su osvojili maksimalnih 18 bodova i zauzeli prvo mesto u grupi ''G''.

Imali su sreće na žrebu za osminu finala jer su dobili najlakšeg mogućeg protivnika, ekipu Kopenhagena koja po kvalitetu igračkog kadra ne može da se meri sa njima, što smo i videli na prvom susretu ovog dvomeča.

''Građani'' su dominirali tokom čitavog toka utakmice, imali su 75% lopte u svom posedu, a uz to su uputili čak 26 šuteva ka golu ''lavova'' i na kraju su zasluženo slavili sa 3:1.

Što se tiče same forme pred ovaj meč, Siti je nanizao četiri pobede, a najbitnija je bila ona za vikend kada su u ''Derbiju Mančestera'' savladali Junajted sa 3:1. Do trijumfa ih je vodio dvostruki strelac Foden, a pored njega upisao se i Holand.

Izabranici Pepa Gvardiole su na taj način održali korak za vodećim Liverpulom koji im beži jedan bod, a jedan od najbitnih mečeva u borbi za titulu desiće se u nedelju kada ovi timova ukrste koplja na ''Enfildu'' od 16.45.

Upravo zbog te utakmice ne bi začudilo da Gvardiola danas odmori nekolicinu prvotimaca, kako bi ih sačuvao za utakmicu sezone koja im predstoji.

Sa druge strane, Kopenhagen je oduševio sve svojim nastupima u grupnoj fazi i prikupio je simpatije neutralnih navijača širom Evrope.

Niko mu nije davao šanse za prolaz u nokaut fazu i svi su mislili da će Junajted, Bajern i Galatasaraj voditi glavnu reč u grupi ''A'', ali to nije bio slučaj. 

''Lavovi'' su slabo započeli takmičenje, ali su u poslednje tri utakmice savladali Junajted i Galatu uz remi sa bavarskim velikanom, što je bilo dovoljno za drugo mesto i zaslužen plasman među 16 najboljih.

Poslednji put kada mu je to pošlo za rukom bilo je u sezoni 2010/11, a zanimljivo je da je i tada u osmini finala igrao sa ekipom iz Premijer lige, Čelsijem, koji ga je izbacio bez većih problema ukupnim rezultatom (2:0).  

Za razliku od prvog susreta, gosti su se vratili u takmičarski pogon i na tri odigrana meča u prvenstvu savladali su Silkeborg i Nordšeland uz poraz od Midtjilanda.

Pošto ih večeras samo čudo može održati u Ligi šampiona, fokus u nastavku sezone prebaciće na odbranu titule u danskom šampionatu gde su trenutno treći na tabeli sa tri poena zaostaka u odnosu na vodeći Midtjiland.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Džeka Griliša, dok će kod ''lavova'' meč propustiti Lerage, Meling, Sande i Kočlava.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave