ARSENAL I ŠEFILD ISPISUJU ISTORIJU: "Tobdžije" jure treću uzastopnu pobedu u gostima sa pet ili više golova, a Šefild....

O. M.

04. 03. 2024. u 09:22

ARSENAL zatvara 27. kolo engleske Premijer lige gostovanjem najlošijoj ekipi u prvenstvu Šefild junajtedu. Utakmica se igra na stadionu "Bramal lejn" od 21 čas.

АРСЕНАЛ И ШЕФИЛД ИСПИСУЈУ ИСТОРИЈУ: Тобџије јуре трећу узастопну победу у гостима са пет или више голова, а Шефилд....

FOTO: Tanjug/AP

"Tobdžije" ne odustaju od titule koju čekaju ravno 20 godina. Čini se da su prošle sezone bili bliži, ali su posustali pred kraj, tačnije poslednjih pet-šest kola. Sada su mnogo ranije prepustili prvo mesto na kome su bili od 12 do 18. kola, ali sa utakmicom manje zaostaju dostižnih pet bodova za liderom Liverpulom i četiri za drugoplasiranim šampionom Sitijem.

Pritisak na vodeći dvojac dodatno vrše visokim pobeda u poslednje vreme. U poslednjih šest kola imaju isto toliko pobeda uz fascinantnu gol-razliku od 25:3, uključujući i trijumf nad Liverpulom od 3:1. Najbolje je prošao u tom razdoblju Notingem forest koga su pobedili "samo" 2:1, a zanimljivo je da su "šumari" prošle nedelje namučili i Liverpula koji ih je pobedio 1:0 golom Darvina Nunjeza u devetom minutu nadoknade.

Samo na dva poslednja gostovanja, Vest hemu i Barnliju, "tobdžije" su postigle 11 golova, bez primljenog. Sada imaju priliku da ispišu istoriju jer nikada nijedan tim u istoriji četiri najjače lige u Engleskoj nije vezao tri pobede u gostima sa pet ili više golova. 

Njihov pobednički niz na kratko je prekinuo Porto u prvoj utakmici Lige šampiona (1:0 na stadionu "Dragao"), ali su se vrlo brzo vratili u pobednički i golgeterski ritam trijumfom od 4:1 protiv Njukasla na "Emiratima". Golovima Kaija Haverca, Bukaje Sake i Jakuba Kivija, uz autogol Svena Botmana, osvetili su se za bolan i kontroverzan poraz od 1:0 na "Sent Džejmis parku" ranije u sezoni.

Šefild junajted je prošle nedelje izgubio sa 1:0 na gostovanju Vulverhemptonu u utakmici u kojoj su prepustili terensku inicijativu domaćinu, ali su opasno pripretili nekoliko puta. Zapravo su ispred gola domaćina stvorili više šansi nego što su oni dozvolili "vukovima".

Uprkos poboljšanju igre, ekipa Krisa Vajldera je i dalje ostala praznih ruku pošto je Pablo Sarabija postigao jedini gol na utakmici na isteku pola časa igre. "Oštrice" su sve bliže da i teoretski izgube šanse za opstanak. Održala ih je malo nedavna pobeda nad Lutonom, ali sa samo 13 bodova, čak 11 manje od prvog iznad crte Notingem foresta nada je već gotovo utihnula.

Tri poslednje utakmice na Bramal lejnu bile su katastrofalne, sa 15 primljenih i samo dva postignuta gola, a neverovatno zvuči podatak da su za samo tri nedelje dva puta primili po pet golova od iste ekipe, Brajtona. U međuvremenu to im se desilo i od Aston vile.

Osim toga, ako Šefild junajted izgubi od Arsenala sa najmanje pet golova, postaće prvi tim u istoriji Premijer lige koji je pretrpeo tri uzastopna poraza kod kuće takvim rezultatom, a istovremeno će postati i jedini tim u zemlji koji je primio pet golova u četiri uzastopne domaće utakmice u svim takmičenjima.

Arsenal juri redak rekord, a s druge strane Šefild pokušava da spreči obaranje neslavnog rekorda. Prema svemu viđenom poslednjih nedelja, "tobdžije" su bliže da ostvare svoj cilj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&5+ (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!