PARTIZAN POKAZUJE SILU PRED "VEČITI DERBI": "Dizelka" nije dorasla "parnom valjku"

O. M.

02. 03. 2024. u 13:43 >> 13:43

LIDER Super lige Srbije Partizan, dočekuje ekipu pančevačkog Železničara u 23. kolu.

ПАРТИЗАН ПОКАЗУЈЕ СИЛУ ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Дизелка није дорасла парном ваљку

FOTO: FK Partizan

Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 18 časova i 30 minuta. 

Pančevci su u prvom delu sezone namučili eminentnog protivnika, ali se na kraju ispostavilo da je "parni valjak" jači od "dizelke". Partizan je tada poveo golom Saldanje u 27. minutu, ali je domaćin izjednačio samo pet minuta kasnije iz kaznenog udarca. Strelac je bio Aleksandar Đorđević.

Dugo su se "crno-beli" mučili da dođu do tri boda, a preokret su doneli rezevrvisti Nemanja Nikolić i Gajas Zaid koji su ušli zajedno nakon isteka jednog časa igre, da bi 20 minuta kasnije kreirali pobedonosnu akciju.

Partizan je u prošlom kolu „preživeo” veoma teško gostovanje u Surdulici, i sa nova tri boda uspeo da održi prednost nad najvećim rivalom. „Crno-beli” nisu bili naročito ubedljivi u Surudlici, ali olakšavajuća okolnost je očajan teren, kao i činjenica da su bili bez usluga nekolicine prvotimaca.

Jedan od izostanaka bio je i Zander Saldanja koji se vratio posle kratkotrajnog "bega" zbog nesuglasica sa upravom, a njegov nastup neizvestan je i danas, ali njegov izostanak ne bi trebalo da utiče na igru lidera koji je ove sezone, ne toliko igrački koliko rezultatski, dominantan u svom hramu fudbala.

Naime, Partizan je ove sezone na svom stadionu postigao čak 28 golova na 11 utakmica, odnosno 2,54 u proseku po utakmici.

Izabranici Igora Duljaja su u pretprošlom kolu postigli čak pet golova protiv IMT-a, a zanimljivo je da je i taj novajlija u prvom delu sezonu dobro namučio "crno-bele".

Pančevci ovaj meč dočekuju na pretposlednjem mestu na tabeli i u ne baš dobrom raspoloženju. "Dizelka" je od početka prolećnog dela sezone osvojila samo jedan bod, mada se mora priznati da je imala teške protivnike - TSC, Čukarički i novi Pazar, kome su jedinom uspeli da pomrse račune i otrgnu jedan bod.

Železničar ima najslabiju odbranu u ligi sa 42 rimljena gola. U gostima primaju više od dva gola po utakmici, a prosek u poslednjih pet kola tokom kojih su osvojili dva boda je 2,6 primljenih golvoa po meču.

Jasno je da je pred Pančevcima teška borba za opstanak i da im svaki bod vredi zlata, a koliko je realno da jedan ili sva tri iščuupaju u Humskoj nije teško prognozirati. Tračak nade možda im daje što Partizan u narednom kolu igra večiti derbi, ali teško da će Igor Duljaj dozvoliti da njegovi puleni mislima odlutaju u budućnost.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+Tim1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!