ALEKSANDAR MITROVIĆ NASTAVLJA DOMINACIJU: U prošlom susretu sa šampionom postigao je het-trik, a sada je na redu primopredaja titule

O. M.

01. 03. 2024. u 09:13

AL HILAL i Aleksandar Mitrović ne nameravaju da stanu. "Plavi talas" danas dočekuje ekipu Al Itihada, kada će simbolično doći do primopredaje šampionske titule.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ НАСТАВЉА ДОМИНАЦИЈУ: У прошлом сусрету са шампионом постигао је хет-трик, а сада је на реду примопредаја титуле

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je u neverovatnoj seriji od 24 pobede, 27 računajući i tri prijateljske i 35 utakmica bez poraza, a najzaslužniji za to je srpski centarfor i najbolji strelac reprezentacije naše zemlje u istoriji. 

Mitrović je trenutno drugi na listi strelaca u Pro ligi, iza Kristijana Ronalda, ali je njegov doprinos rezultatima daleko veći od onog koji Portugalac ima u Al Nasru. 

Srbin je ovog proleća postigao četiri gola na četiri utakmice, po jedan u oba duela osmine finala Lige šampiona i dva protiv Al Raeda. Jedina utakmica na kojoj se nije upisao u strelce je ona u pobedi 2:0 nad Itifakom, ali ga je tu "odmenio" zemljak Sergej Milinković Savić.

Hilal ima priliku da danas poveća prednost nad Nasrom na devet bodova, pošto su "vitezovi" juče kiksnuli u utakmici sa čak osam golova (4:4). S druge strane, šampion iz prošle sezone, Itihad, nalazi se na petom mestu sa 37 bodova i oni bi pobedom mogli da se popnu na četvrto mesto jer za Al Tavonom zaostaju dva boda.

Što se tiče ostalh takmičenja, Hilal dobro gura i u ligi šampiona, gde je nedavno eliminisao iranski Sepahan, a u četvrtfinalu ga očekuje dvomeč sa današnjim rivalom, dok je mogući protivnik u polufinalu Al Nasr! 

Ekipa Žorža Žezusa poslednji put je propustila da pobedi još sredinom septembra kada su u gostima odigrali 1:1 protiv Damaka.

Kod kuće su odigrali nerešeno sa Rašovićevom i Stojkovićevom Al Fejhom, a sve ostale utakmice na "Kingdom areni" ove sezone su pobedili.

Poslednji put kada su se ove ekipe sastale, Al Hilal je pobedio u trileru od sedam golova koji se završio rezultatom 4:3, a Aleksandar Mitrović je postigao het-trik. Bila je to peta uzastopna pobeda u međusobnim odnosima, od aprila 2021. godine.

U međuvremenu, nakon što je prošle sezone osvojio saudijsku Pro ligu sa pet bodova prednosti, Al Itihad je doživeo značajan pad u ovoj sezoni i sada već zaostaje 15 bodova za mestom koje vodi u Ligu šampiona.

Lepo su počeli sa 18 bodova iz prvih sedam kola, ali su onda u narednih pet kola ostali bez ijednog boda, što je uticalo na smenu trenera Nuna Espirita Santa.

Argentinac Marselo Galjardo je počeo svoj mandat s promenljivim uspehom, ali čini se da je od početka proleća stabilizovao ekipu. Uspeo je da postigne pozitivan niz nakon međunarodne pauze, eliminisavši uzbečki Navbahor u kontinentalnom takmičenju i obezbedivši uzastopne pobede u ligi nad Al Rijadom i Al Vehdom u ponedeljak uveče.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)